1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hamas 70 Bin Genç İçin Yaz Kampı Başlattı
Hamas 70 Bin Genç İçin Yaz Kampı Başlattı

Hamas 70 Bin Genç İçin Yaz Kampı Başlattı

Gençlerin İslami terbiyeyle yoğrulmalarını amaçlayan Hamas, yaz kampıyla hizmetlerini sürdürüyor.

02 Haziran 2014 Pazartesi 10:56A+A-

Adeta bal arıları ve arıların farklı hücreleri gibi şu anda yüzlerce, binlerce gönüllü genç Hamas hareketinin özgürlük mücadelesine gençleri hazırlamak için Gazze’de her yıl gelenek haline getirdiği ve bu yıl “Özgürlük Meşaleleri” ismiyle yapmayı düşündüğü yaz kampı hazırlıklarını tamamlamak için durmadan çalışıyor. 

Özgürlük Meşaleleri Yaz Kampı Müdürü Musa Es-Semmak, Hamas hareketinin bu projeyle gençleri özgürlük mücadelesine hazırladığını ve âdeta bir neslin inşa edildiğini, bunun yanında gençlerin içine vatan sevgisi duygularını yerleştirmeye çalıştıklarını, özgürlüğün çok yaklaştığı şu dönemde gayretlerin katlanması gerektiğini söyledi.
 
31 Mayıs’ta açılışı yapılan kampın resmi olarak bugün başlaması bekleniyor. Siyonist işgal rejimi zindanlarında bulunan esirlerin başlattıkları açlık grevi direnişine destek için Gazze’de kurulan çadırda etkinliği başlatmak isteyen yetkililer, bununla Filistinli esirlere destek vermek istediklerini ifade etti.
 
Hamas hareketi her yıl okulların tatil olmasıyla ilkokul son sınıf öğrencileriyle, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine yönelik eğitim, öğretim, spor, terbiye, Kur’an’ı Kerim okuma ve ezberleme gibi dolu dolu bir program uyguluyor. Hamas bu yıl kampa 70 bin öğrencinin katılmasını bekliyor. 

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT