1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hamas, 11 Direniş Grubunu Şam’da Ağırladı
Hamas, 11 Direniş Grubunu Şam’da Ağırladı

Hamas, 11 Direniş Grubunu Şam’da Ağırladı

Filistinli direniş grupları Halid Meşal başkanlığında toplanarak Filistin'deki son gelişmeleri görüştü. Toplantıya 11 direniş grubu temsilcileri katıldı.

30 Eylül 2010 Perşembe 16:10A+A-

On bir Filistin direniş grubu dün akşam (29 Eylül Çarşamba) Suriye'nin başkenti Şam'da İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkanı Halid Meşal'in karargahında bir araya geldi. Halid Meşal'in ev sahipliğini yaptığı toplantıda Filistin'in şimdiki durumu, ulusal barış dosyası, düşmanla görüşmeler ve Filistin sahasındaki sıcak gündem ele alındı.

Toplantıya İslamî Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ramazan Şallah, diğer grupların da temsilcileri katıldı.

Siyonist işgal rejiminin Filistin halkına karşı tecavüzlerini artırdığı, Gazze'ye saldırılarını yoğunlaştırdığı, Filistin topraklarında Yahudi yerleşim birimleri inşaatını hızlandırdığı, İslami mukaddes mekanları Yahudileştirmek için yoğun çaba harcadığı ve Ramallah yönetiminin de anlamsız müzakereleri sürdürdüğü bir zamanda Filistinli direniş grupları tarafından yapılan bu toplantı çok anlamlı bulunuyor.

Filistin direniş grupları daha önce bir araya gelerek verdikleri ortak mesajda Amerika ve işgal devletinin talimatıyla yapılan, işgal devletini kurtarmaya ve işlediği cinayetleri örtmeye yönelik olan müzakereleri reddettiklerini açık bir dille ifade etmiştiler.

Diğer taraftan Hamas'ın Siyasi Birimi de bir haftadır yoğun görüşme trafiği yaşıyor. Önce Fetih'ten bir heyeti kabul eden Hamas, iç barış konusunda ciddi adımların atılmasına öncülük ederken, şimdi de direniş gruplarıyla bir toplantı yaparak ortak tavır belirlemeye çalışıyor.

(FİEM)

HABERE YORUM KAT