1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Hama'da Rejim Uçağı Düşürüldü
Hama'da Rejim Uçağı Düşürüldü

Hama'da Rejim Uçağı Düşürüldü

Suriye'de Esed rejimine bağlı bir savaş uçağı direnişçiler tarafından düzenlenen saldırı sonucu düşürüldü.

04 Ekim 2014 Cumartesi 10:26A+A-

Suriye'nin farklı bölgelerinde sivil yerleşkelere düzenlediği hava bombardımanında hergün onlarca sivilin ölmesine neden olan Suriye rejimine bağlı bir savaş uçağı muhalifler tarafından düzenlenen saldırı sonucu düşürüldü.
 
Sosyal medyada yayınlanan görüntüde, savaş uçağının muhalifler tarafından düzenlenen saldırı sonucu darbe aldığı o anlar muhaliflerin amatör kameraları tarafından anbean görüntülendi.
 
Öte yandan Suriye Yerel Koordinasyon Komitesinden (LCC) edinilen bilgiye göre, Esed güçlerine ait savaş uçağı, başkentin doğu kesimlerindeki direnişçilerin kontrolünde yer alan Duma bölgesinde yerleşim yerini bombaladı.
Rejim saldırısında aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı 23 kişinin yaşamını yitirdiğini belirten LCC, Esed güçlerinin hava saldırısında yaralananların bölgedeki sahra hastanelerine kaldırıldığını kaydetti.
 
Bu arada Suriye Genel Devrim Konseyi de (SRGC), rejime ait orduya bağlı helikopterlerin Halep'te muhaliflerin elinde olan Handarat, Mesekin Hananu ile Haydariye bölgelerine "varil bombasıyla" saldırdığını açıkladı.

islahhaber.net

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT