1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Halid Meşal: Mursi Daima Filistin’i Savundu
Halid Meşal: Mursi Daima Filistin’i Savundu

Halid Meşal: Mursi Daima Filistin’i Savundu

Halid Meşal, Meşal, Mursi’nin değerlerine ve ilkelerine bağlı olduğuna dikkat çekerek, kendisinin bizzat buna şahit olduğunu söyledi ve şehit Cumhurbaşkanına Allah’tan rahmet diledi.

21 Haziran 2019 Cuma 03:05A+A-

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi eski Başkanı Halid Meşal, Mısır’ın meşru yollarla seçilen ilk ve meşru Cumhurbaşkanı Şehit Muhammed Mursi’nin milli duruşuna dikkat çekerek, Gazze ve Sina konusunda hakkında ileri sürülen iddiaları yalanladı.

Katar’ın başkenti Doha’da Mursi için düzenlenen taziye etkinliğinde konuşan Meşal, “Mursi Cumhurbaşkanı iken Batı ülkelerinin Mısır’a bir takım önerileri oldu. Söz konusu önerilerin arkasında İsrail olabilir” dedi.

Meşal, Mursi’ye Gazze Şeridi’nin Mısır’a bağlanmasının önerildiğini ve kabul etmesi halinde ülkenin tüm sorunlarının çözüleceğinin söylendiğini, Mısır’a bağlanması halinde Gazze Şeridi’nden atılacak her füzeden Kahire’nin sorumlu olacağının belirtildiğini açıkladı.

Mursi’nin Batı ülkelerinden gelen bu öneriyi reddettiğini bildiren Meşal, Müslüman Kardeşler’in ve Hamas’ın da öneriyi reddettiklerini söyledi.

Hiç kimsenin Filistin ve Mısır topraklarını alıp satamayacağını belirten Meşal, “Ürdünlü kardeşlerimize “Ürdün Ürdün’dür, Filistin Filistin’dir” dediğimiz gibi diyoruz ki, Filistin ve Gazze Filistin ve Gazze’dir, Mısır ve Sina Mısır ve Sina’dır” şeklinde konuştu.

Meşal, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin kendisine yöneltilen suçlamalardan beri olduğunu, asla Mısır’ı satmadığını söyledi.

Mursi’nin Gazze’ye, Kudüs’e ve Mescid-i Aksa’ya destek olduğunu belirten Meşal, Mursi’nin ümmetin davalarını savunduğunu ve ölümüyle büyük bir şahsiyeti kaybettiklerini ifade etti.

Meşal, Mursi’nin değerlerine ve ilkelerine bağlı olduğuna dikkat çekerek, kendisinin bizzat buna şahit olduğunu söyledi ve şehit Cumhurbaşkanına Allah’tan rahmet diledi.

HABERE YORUM KAT