1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Halep'te Yerleşim Birimlerine Vakum Bombalı Saldırı
Halep'te Yerleşim Birimlerine Vakum Bombalı Saldırı

Halep'te Yerleşim Birimlerine Vakum Bombalı Saldırı

Esed rejimine ait savaş uçakları ile helikopterlerin Halep'te yerleşim birimlerine "vakum ve varil bombalarıyla" düzenlediği saldırılarda 10 kişi hayatını kaybetti.

06 Haziran 2015 Cumartesi 15:07A+A-

Esed rejimine ait savaş uçakları ile helikopterlerin Halep'te yerleşim birimlerine "vakum ve varil bombalarıyla" düzenlediği saldırılarda 10 kişinin katledildiği bildirildi.

Sivil savunma yetkililerinden alınan bilgiye göre, rejime ait savaş uçakları ile helikopterlerin, Halep'in kuzeyindeki Mari ilçesi, Tel Rıfat beldesi ile Telalin köyüne "varil ve vakum bombaları" ile düzenlediği saldırılarda 10 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

AA muhabirine konuşan bir sivil savunma yetkilisi, "Tel Rıfat beldesindeki hava saldırılarında çok sayıda ev yıkıldı veya hasar gördü. Ekiplerimiz yıkılan evlerin enkazından ölü ve yaralıları çıkarttı" dedi.

Öte yandan Halep'in kuzeyindeki yerel aktivistler de Esed güçlerine ait savaş uçaklarının, direnişçilerin Mari ilçesi çevresinde bulunan cephe hattını bombaladığını belirtti.

Aktivistler, "Esed güçleri kuzeydeki ilçe, belde ve köylere saldırılar düzenliyor. Şam yönetimine ait savaş uçakları bir kaç haftadan bu yana Halep ve kırsalındaki pazar yerlerini, çarşı ve otobüs duraklarını bombalamaya başladı. Halep'in kuzeyinde yaşayan halk, rejimin saldırıları nedeniyle cuma namazına dahi gitmez oldu" ifadelerini kullandı.

AA

Etiketler : , , , , ,

HABERE YORUM KAT