1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. “Halep’te Sokaklar Kan Kokuyor”
“Halep’te Sokaklar Kan Kokuyor”

“Halep’te Sokaklar Kan Kokuyor”

Halep’teki yerel medya aktivistlerinden Ebu Ammar, “Yoğun Rusya ve rejim bombardımanı dolayısıyla sokak ve caddeler insan cesetleri ve yaralılarla doldu. Halep’te bombalanan sokaklar kan kokuyor.” dedi.

30 Kasım 2016 Çarşamba 16:22A+A-

Suriye’de Beşşar Esed güçlerinin ülkenin kuzeyinde yer alan Halep’e düzenlediği yoğun saldırılar sonrası sokaklar cesetlerle doldu.

Halep’in doğusunda direnişçilerin denetimindeki bölgeleri Beşşar Esed güçleri ve işbirlikçileri havadan, İran, Irak ve “Hizbullah” isimli örgüt milis güçleri de karadan bombalamaya devam ediyor.

Esed güçleri, bombardımandan kaçan sivilleri acımasızca vurmaya devam ettiği için Halep’te aktivist ve gazeteciler de görüntü ve fotoğraf almakta büyük zorluk çekiyor.

“Cesetlerimizin Sokaklarda Kalmasından Çekiniyoruz”

Kentteki yerel medya aktivistlerinden Ebu Ammar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun saldırılar nedeniyle evlerinden çıkmakta zorlandıklarını söyledi.

Ebu Ammar, “Yoğun Rusya ve rejim bombardımanı dolayısıyla sokak ve caddeler insan cesetleri ve yaralılarla doldu. Saldırılar o kadar yoğun ki, dışarıya çıktığımızda herhangi bir saldırıda ölür veya yaralanırsak cesetlerimizin sokaklarda kalmasından çekiniyoruz. Halep’te bombalanan sokaklar kan kokuyor.” ifadelerini kullandı.

Halep’teki sivil savunma yetkililerinden Babiris Mişal de Esed güçlerinin Halep’in doğusundaki direniş bölgelerini yoğun şekilde bombalamaya devam ettiğini dile getirdi.

Kentin Doğusundaki Tüm Hastaneler Hizmet Dışı Kaldı

Esed güçlerinin son saldırısıyla birlikte Halep’in doğusunda 15 Kasım’dan bu yana hayatını kaybeden sivillerin sayısı 739’a, yaralı sayısı ise 2 bin 500’e yükseldi.

Suriye’nin kuzeyinde yer alan Halep, Şam’dan sonra ülkenin ikinci büyük kenti konumunda bulunuyor. Kent merkezinin Türkiye sınırına uzaklığı 40 kilometre. Merkezin batısını Esed güçleri, doğusunu direnişçiler kontrol ediyor.

Esed güçlerinin kuşatmasında yaklaşık 300 bin sivilin bulunduğu Doğu Halep’te İl Sağlık Müdürlüğü’ne göre halk 97 gündür temel insânî ihtiyaçlarını gideremiyor.

Son iki hafta içinde kentin doğusundaki tüm hastaneler ve sağlık merkezleri Esed güçlerinin saldırılarıyla hizmet dışı kaldı. Tüm okulların kapalı olduğu bölgede hizmet veren sâdece 3 fırın bulunuyor. Yaklaşık 300 bin sivil, Esed güçlerinin son ilerlemesiyle 30 kilometrekarelik bölgede sıkıştı.

HABERE YORUM KAT