1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Halep'te Operasyon Gerçekleştiren Muhalifler 17 Rejim Milisini Öldürdü
Halep'te Operasyon Gerçekleştiren Muhalifler 17 Rejim Milisini Öldürdü

Halep'te Operasyon Gerçekleştiren Muhalifler 17 Rejim Milisini Öldürdü

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Halep'teki iki muhalif grubun saldırılarında rejim güçlerinden 17 milisin öldürüldüğünü, 30 kişinin de yaralandığını bildirdi.

27 Nisan 2019 Cumartesi 14:54A+A-

SOHR Direktörü Rami Abdurrahman, “Heyetu Tahriru’ş Şam ve Hurras el Din (Dinin Muhafızları) örgütlerinin Halep’in güneyinde ve güneybatısındaki rejim güçlerinin mevzilerine Cuma günü gece yarısı saldırı düzenledi” ifadelerini kullandı. Çatışmaların sabah saatlerine kadar devam ettiğini belirten Abdullah, saldırıların Rus müdahalesinin ardından sona erdiğini belirtti.

SOHR’un dün bildirdiğine göre, Rus uçaklarının muhaliflerin bulunduğu bölgeleri hedef alması sonucunda Hama’nın kuzeybatı kırsalında 5, İdlib ve Hama’da da 2’si çocuk 10 sivil hayatını kaybetti.

Muhalif gruplar, Rusya ile Türkiye’nin Eylül ayında silahsızlandırılan bölge kurmak amacıyla anlaşmaya vardığı, ancak anlaşma uygulamasının henüz tamamlanmadığı Halep’in batı kırsalını ve çevre illerin bir kısmını kontrol altında tutuyor.

Kaynak: Şarku'l Avsat

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT