1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Halep’te Ölümden Çaresizliğe Kaçış!
Halep’te Ölümden Çaresizliğe Kaçış!

Halep’te Ölümden Çaresizliğe Kaçış!

Beşşar Esed güçleri ve işbirlikçilerinin üç haftadır saldırılarını yoğunlaştırdığı Halep, ölümden çaresizliğe kaçış hikâyelerinin yaşandığı bir yer hâline geldi!

07 Aralık 2016 Çarşamba 15:25A+A-

Suriye’de üç ayı aşkın süredir Rusya ve İran destekli Beşşar Esed güçleri tarafından kuşatma altında tutulan ve son üç haftadır saldırıların yoğunlaştığı Halep kenti, ölümden çaresizliğe kaçan insanların dramına sahne oluyor.

AA’da yer alan habere göre, kuşatma nedeniyle aylardır en temel gıda maddelerine dahi ulaşamayan 240 bin kişinin yaşadığı Doğu Halep’te, Esed güçleri ve işbirlikçilerinin son üç haftadır arttırdığı saldırılarda hastane, sağlık merkezi, fırın ve bakkal gibi halkın can damarlarının hedef alınması bombalardan kurtulmayı başaran sivilleri büyük bir çaresizliğe itiyor.

halep-(2).jpg

halep-(1)-001.jpg

halep-(4)-001.jpg

halep_1.jpg

halep_2.jpg

Bombalardan Kaçarken Açlık ve Hastalığın Pençesine Düşüyorlar

Kuşatma altındaki bu bölgelerde saldırılardan kurtulmak için sürekli yer değiştirmek zorunda kalan siviller, bombalardan kaçarken açlık ve hastalığın pençesine düşüyor. Hava saldırılarından kurtulmayı başaranlar, çoğunlukla ekmek, ilaç veya doktor bulamadıkları için yavaş yavaş ölüme sürükleniyor.

Esed güçleri ve işbirlikçilerinin bölgeye yaklaştıklarını hisseden Halepliler sahip oldukları ne varsa aceleyle toplayıp direnişçilerin kontrolündeki diğer bölgelere kaçıyor. Araç bulamayanlar ise havadan yağan ölüm bombalarından yürüyerek uzaklaşmaya çalışıyor. Kentteki az sayıda esnaf ise daha güvenli olduğunu düşündükleri bölgelerde satma ümidiyle sağlam kalan ürünlerini araçlarla nakletmeye çabalıyor.

halep-(3)-001.jpg

Kuşatma ve Bombaların Kıskacındaki Kentin En Büyük Mağduru Yaşlı Hastalar

Halep’te yaşananlardan en çok etkilenenler arasında yürümekte dahi zorlanan yaşlı hastalar geliyor. Son saldırılarda kentteki 4 hastanenin de vurulmasıyla artık hastaların tedavi görebileceği bir yer bulabilmeleri neredeyse imkânsız hâle geldi.

AA muhabirine, içinde bulundukları durumla ilgili bilgi veren Adnan el-Ali isimli kent sâkini, Şear ve Tarık el-Bab semtlerinde ilerleyen Esed güçlerinin buralarda yoğun saldırılar düzenlediğini söyledi. Savaş uçaklarının kent semalarını hiç terk etmediğini, taş üstünde taş bırakmadıklarını anlatan Ali, “Halep’te hayat altüst oldu. Ne iş var, ne güvenlik. Buradaki insanların tek yapabildiği saldırılardan kaçmak.” dedi.

HABERE YORUM KAT