1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Halep'te Esed Rejimi ile PYD Anlaştı
Halep'te Esed Rejimi ile PYD Anlaştı

Halep'te Esed Rejimi ile PYD Anlaştı

PYD/PKK ile Esed rejimi, Suriye'nin Halep il merkezinde örgüt işgalindeki bazı mahallelerin kontrolü konusunda işbirliğine girdi.

28 Aralık 2017 Perşembe 12:20A+A-

AA'nın Halep'teki yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, PYD/PKK ile Esed rejimi, Şeyh Maksut, Hüllük, Şeyh Hıdır, Ayn el-Tal ve Eşrefiye mahallelerinde örgüt flamaları ile rejim bayrağının birlikte asılması için anlaşmaya vardı.

Rus yetkililerin arabuluculuğunda gerçekleşen anlaşmaya göre, Şeyh Maksut ve Eşrefiye'de rejim güçleri ile PYD, ortak güvenlik uygulamaları yürütecek.

Taraflar, mahallelerden göç edenlerin geri dönüşleri için de anlaşırken, Esed örgüt işgalindeki diğer bölgelerle bağlantısı olmayan mahallere akaryakıt sağlayacak.

Anlaşmanın ardından il merkezindeki örgüt noktalarına rejim bayrağının asıldığı görüldü.

Suriye-Türkiye sınırında PYD işgalindeki Halep'in Afrin ilçesi için de taraflar arasında görüşmelerin sürdüğü öğrenildi.

PYD/PKK'nın, Türkiye'nin Afrin'e yönelik olası bir askeri harekatı öncesinde, bölgeyi Esed kontrolüne girmiş gibi göstermek amacıyla rejim bayrakları çekeceği iddiaları gündeme gelmişti.

Diğer taraftan, PYD/PKK'nın silahlı kolu YPG'nin sözcülerinden Sipan Hamo, örgüte ait bir internet sitesine yaptığı açıklamada, geçen hafta Rusya'da istihbarat yetkilileriyle ayrıntılı görüşmeler yaptığını iddia etti.

Moskova yönetimi henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT