1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Halep'te Büyük Katliam Yaşanıyor
Halepte Büyük Katliam Yaşanıyor

Halep'te Büyük Katliam Yaşanıyor

Halep'te Esed birlikleri halkı tanklarla katliama tabi tutuyor.

28 Temmuz 2012 Cumartesi 18:11A+A-

Suriye’nin ikinci büyük kenti ve 7 milyon nüfusa sahip olan Halep şehrini alarak iktidarını sürdürmek isteyen Şam yönetimi lideri Beşar Esed birliklerinin büyük bir kısmını Halep’in üzerine sürdü. Esed yönetimi 14 bin asker, 150 tank, uçak ve helikopterlerle Halep’i hem havadan hem de karadan vuruyor.

Halep’e havadan ve karadan ölüm kuşatması

Bir süredir Halep’i muhaliflerden arındırmak için gizliden gizliye hazırlıklar yapan Şam Yönetimi sonunda harekete geçti. Ülkenin ikinci büyük kenti olan Halep şehrini muhaliflerin eline bırakmak istemeyen Şam yönetimi lideri Esed, muhaliflere göre iktidarını sürdürmek için Halep’in kontrolünü mutlaka elinde tutmak istiyor. Halep’in bir çok bölgesine hakim olan Özgür Suriye Ordusu da Halep’i Şam yönetimi idaresine kaptırmak istemiyor. İktidarı için Halep’i kilit olarak gören Şam yönetimi lideri Beşar Esed birliklerinin büyük bir kısmını Haleb’in üzerine sürdü. İHA Muhabiri Mehmet Altunışık’ın muhaliflerden edindiği bilgiye göre Esed yönetimi 14 bin asker, 150 tank ve uçak ile helikopterlerle Halep’i hem havadan hem de karadan vuruyor.

Esed yönetimin yapacağı saldırıyı ön gören ve daha önceden bölgede mühimmat ve silah stok eden Özgür Suriye Ordusu da saldırılara karşılık veriyor. Şiddetli çatışmaların yaşandığı bölgede dün gece iki muhalif asker Esed’e bağlı birliklerin kanasçıları tarafından vurularak öldürüldü.

Muhalifler Esed birliklerinin özellikle kentin güney batısından, Özgür Suriye Ordusunun konuşlandığı Selahaddin ve Sahur gibi semtlere girmeye çalıştığını ve burada şiddetli çatışmaların yaşandığını belirtiyor. Bölgede şiddetli çatışmalar durmak bilmezken savaş uçakları da alçaktan uçuş yaparak muhaliflere bomba yağdırıyor.

Ölü sayısı 81'e yükseldi

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü (SNHR), ordunun bugün yönetim karşıtlarının yoğun olduğu kentlere ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda çoğunluğu Halep'te olmak üzere ölü sayısının 81'e yükseldiğini duyurdu.

Lavrov: ''Bir trajedi yaşanmak üzere''

SNHR, ülkenin kuzeyinde yer alan Halep kentinde düzenlenen operasyonlarda biri Filistinli olmak üzere 25 kişinin öldüğünü ve çok sayıda da yaralı olduğunu kaydetti.

Örgüt, Şam'ın banliyölerinde 18, İdlib ve Hama kentinde 11'er, Dera kentinde 9, Deyru'z Zor'da 5, Humus ve Lazkiye'de birer olmak üzere güvenlik güçlerince açılan ateşte ölü sayısının 81'e çıktığını beliertti.

Bu arada, Halep ve çevre beldelerinde güvenlik güçlerinin ağır silahlarla saldırıda bulunduğunu aktaran Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Rastan'a rastgele açılan tank ateşinde çok sayıda kişinin yaralandığını ve onlarca evin de yıkıldığını bildirdi. SRGC, Hama, Humus, Dera Deyru'z Zor, Halep ve İdlib kentinde operasyonların yoğun bir şekilde devam ettiğini dile getirdi.

Tanklar Halep'e girdi!

Erken saatlerde Esed güçlerinin Halep'e tankla saldırmaya başladığını, ilerleyen saatlerde saldırının havadan da desteklendiğini bildirdi.

Sukkeri ve Selahaddin mahallelerine yönelik saldırıda halkın korkudan evlerinden dışarı çıkamadığını anlatan Doğan, her an her yere bomba düşme ihtimalinin olduğunu anlattı.

Özgür Suriye Ordusu'nun, Selahaddin mahallesine giren tanklardan 5'ini imha ettiği bilgisine ulaştıklarını aktaran Samet Doğan, birçok mahalleden silah ve bomba seslerinin geldiğini kaydetti.

Star

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum