1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Halepli Anne, Çocuklarını Bulamadan Son Nefesini Verdi!
Halepli Anne, Çocuklarını Bulamadan Son Nefesini Verdi!

Halepli Anne, Çocuklarını Bulamadan Son Nefesini Verdi!

Esed güçleri ve işbirlikçilerinin kuşatma altında tuttuğu Doğu Halep’te, bombardımanda 7 çocuğunu kaybeden anne Sabah, son nefesini tekerlekli sandalye üzerinde sokak sokak doktor ararken verdi!

06 Aralık 2016 Salı 12:59A+A-

AA muhabirinin, Suriye’nin kuzeyinde yer alan Halep’in doğusunda Rusya ve İran destekli Beşşar Esed güçlerinin kuşatma altında tuttuğu Şear ve Tarık el-Bab semtlerini birbirine bağlayan bir sokakta eşi Sabah Muhammed ile görüntülediği Ebu Muhammed Halebî, çaresizce doktor gelmesini bekledi.

“Evimizi ve Sokaklarımızı Enkaza Çevirdiler”

Başından geçenleri anlatan Halebî, direnişçilerin kontrolündeki bölgeyi havadan bombalayan Esed güçlerinin, evlerini ve sokaklarını enkaza çevirdiğini, bu sırada insanların çevreye dağıldığını söyledi.

Kargaşa sırasında 7 çocuğunu kaybettiklerini ve nerede olduklarını bilmediğini söyleyen baba Halebî, fenalaşan eşine doktor bulduktan sonra dönüp çocuklarını arayacağını belirtti.

Halebî, eşinin uzun süredir hasta ve tekerli sandalyeye bağlı olduğunu, kuşatma nedeniyle tedavi ve ilaç temin edemediklerini anlatarak, bilincini yitiren Sabah’a acilen doktor bulmak zorunda olduğunu dile getirdi.

Son Nefesini Verdi

Eşi Sabah’ı bir tekerlekli sandalyeye yerleştirerek mahallesinden çıkartan Halebî, çevrede gördüğü kimselerden birinin doktor bulup getirme sözü verdiği için beklemeye başladıklarını söyledi.

Ancak AA muhabirinin çekimi tamamlamasından yarım saat sonra anne Sabah, son nefesini verdi.

Sabah’ın son anlarına tanıklık eden AA muhabiri Yahya er-Rejo, çevrede görülen az sayıdaki sivilin de Esed güçlerinin bombardımanı nedeniyle bölgeyi hızla terk edip nispeten güvenli sokaklara sığınmaya çalıştığını bildirdi.

halepli_anne-(1).jpg

halepli_anne-(2).jpg

halepli_anne-(3).jpg

halepli_anne-(4).jpg

Yüzbinlerin İnsânî Krizi

Suriye’nin kuzeyinde, Türkiye’ye sınır olan Halep, Şam’dan sonra ülkenin ikinci büyük kenti konumunda. Kent merkezinin Türkiye sınırına uzaklığı 40 kilometre. Merkezin batısını Esed güçleri, doğusunu direnişçiler kontrol ediyor.

Beşşar Esed Güçleri, Rusya ve İran destekli milisler, son 20 gündür Halep’in doğusunda direnişçilerin kontrolündeki semtlere havadan ve karadan şiddetli saldırılar düzenliyor. Rusya ise Halep’teki hava saldırılarında yer almadığını savunuyor. Buna karşın, Esed güçlerinin haberleşmesini dinleyen direnişçiler, Rusya’nın kara harekâtının her kademesinde boy gösterdiğini bildiriyor.

Esed güçlerinin kuşatmasında yüz binlerce sivilin bulunduğu Doğu Halep’te halk 3 ayı aşkın süredir temel insânî ihtiyaçlarını gideremiyor. Son üç hafta içinde kentin doğusundaki tüm hastaneler, sağlık merkezleri, fırın ve okullar Esed güçlerinin saldırılarıyla hizmet dışı kaldı. Baz istasyonlarının büyük kısmının yıkılması ve Esed güçlerinin telefon hatlarını kesmesi nedeniyle kentte iletişim sâdece kısıtlı şekilde internet üzerinden kurulabiliyor.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum