1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Halep’i Beşiktaş’tan Bombalayan Konsorsiyum
Halep’i Beşiktaş’tan Bombalayan Konsorsiyum

Halep’i Beşiktaş’tan Bombalayan Konsorsiyum

Beşiktaş’taki saldırı sonrası Kemalist ve Kürtçü ulusolcu çevrelerin katliamdan zevk duyduklarını izhar eden sosyal medya paylaşımları Suriye’ye dair sergiledikleriyle neredeyse tıpatıp aynı.

13 Aralık 2016 Salı 03:38A+A-

Kenan Alpay’ın yorumu:

Terörle böyle mücadele edilmez” başlıklı makalesinde Hürriyet’ten Murat Yetkin Beşiktaş’taki bombalı saldırıya değin Hükümetin sergilediği güvenlik politikalarını ağır bir eleştiriye tabi tutuyor. Yetkin’in tezine göre AK Parti Hükümeti başkanlık sistemi tutkusuyla MHP’yle el ele vererek hamasete dayalı ve sonuç almak bir tarafa halkı duyarsızlığa, devleti AB sürecinden kopup polis devleti olmaya doğru sürüklüyor. Örtülü filan değil açıkça hükümetin 90’lı yılların sonuçsuz ama usandırıcı yöntemlerinde çare arama acziyeti imleniyor ısrarla. Gerçekten de durum böyle mi?

Beşiktaş’ta bir futbol müsabakasını takiben tertiplenen bombalı saldırı acaba (kimi gazeteci ve akademisyenlerin de ifade ettiği üzere) Hükümet “siyasi, toplumsal ve ekonomik nedenleri yok sayarak” politika yürüttüğü için mi gerçekleştirildi? Acaba 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürürlükte tutulan Olağanüstü Hal uygulamaları mı bu türden terör saldırılarını kışkırtıyor?

Yazının Devamı >>>