1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. Halep kasabının Suriye’deki en ulvi görevi Esed’i korumakmış!
Halep kasabının Suriye’deki en ulvi görevi Esed’i korumakmış!

Halep kasabının Suriye’deki en ulvi görevi Esed’i korumakmış!

Bütün dünya tarafından katil olarak tanımlanan Kasım Süleymani’nin Suriye’de bulunma sebebine dair yapılan açıklamalar İran ve Esed rejiminin kirli ilişkilerini daha fazla ortaya çıkartıyor.

18 Ocak 2021 Pazartesi 16:10A+A-

Tarık Asaf / HAKSÖZ HABER

İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun Suriye’deki topçu tugayı komutanı Mahmud Çaharbagi geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında Kasım Süleymani’nin Suriye’ye Ali Hamaney’in emriyle gittiği ve oradaki en önemli görevinin Esed rejimini korumak olduğunu söyledi.

Suriye kıyamının ilk gününden itibaren ‘türbeleri’ savunmak için bu ülkeye gidiyoruz yalanlarını üreten İran rejimi daha sonra ise IŞİD ile mücadele için oradayız bahanelerine sarılmıştı. Çaharbagi, Hamaney’in Süleymani’ye “git ve Esed’i koru” emrini verdiğini itiraf etmesi malumun ilamı oldu.

Çaharbagi, Süleymani’nin ilk defa 2012’de Suriye’ye gittiğini ve Seyyide Rukiye Türbesindeki makamında muhaliflere yönelik yapacağı saldırıları organize ettiğini söylüyor.

Kasım Süleymani’nin İşid ile mücadele için Suriye’ye gittiği yalanına da açıklama getiren Çaharbagi, “İşid Suriye’de değildi sadece kıyam eden Suriyeli muhalifler vardı, IŞİD ve muhalifleri arasında fark olduğunu belirtmekte fayda var” diyor.

Çaharbagi konuşmasında, “Ayetullah Hamaney, Süleymani’ye Suriye’ye git Esed’i koru dedi. Görevi buydu ve Suriye’de Esed rejiminin yıkılmasını önledi. O zaman İŞID yoktu. Esed muhalifleri ayaklanmıştı ve neredeyse ülkenin tamamına hakim olmuşlardı ve Esed'in sarayının yakınlarına kadar da gelmişlerdi. İŞID sonradan ortaya çıktı.” ifadelerine yer verdi.

Mahmud Çaharbagi daha önceki bir konuşmasında, Halep’in yerle bir edildiği binlerce Müslümanın katledildiği saldırılar sırasında Kasım Süleymani’nin bizzat operasyonları yönettiğini itiraf etmişti.

İran, Suriye'ye katil Esed rejimini ayakta tutmak için gitti ve dostlarıyla birlikte yüzbinlerce masumu katletti.

basliksiz-012.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum