1. HABERLER

  2. HABER

  3. Halawa, Şehitlerimizin Ailelerine Seslendi
Halawa, Şehitlerimizin Ailelerine Seslendi

Halawa, Şehitlerimizin Ailelerine Seslendi

Avrupa Fetva Merkezi’nin Genel Sekreteri ve İrlanda İslam Kültür Merkezi’nin Başkanı Hüseyin Halawa, Vakit’e konuştu.

30 Haziran 2010 Çarşamba 12:14A+A-

Merkezi İrlanda'da bulunan Avrupa Fetva Merkezi'nin Genel Sekreteri ve İrlanda İslam Kültür Merkezi'nin (The Islamic Cultural Centre of Ireland - ICCI) Başkanı Hüseyin Halawa, Vakit'in sorularını yanıtladı.

Siyonist Terör Örgütü İsrail'in uluslararası sularda Mavi Marmara gemisine yaptığı saldırıda şehit olan 9 kardeşimiznn ailelerine seslenen Hüseyin Halawa; "Onlar bizim öne eğik başımızı kaldırmamızı sağladılar, siz de başınızı dik tutun" dedi.

Vakit muhabiri M. Mustafa Uzun'a konuşan Avrupa Fetva Merkezi'nin Genel Sekreteri Hüseyin Halawa; "Yavrularınız şehit oldu. Eşiniz, babanız şehit oldu. Ama onlar sadece kendileri kurtulmadılar. Onlar çevrelerindekilere de şefaatçi olacaklar ve sizi de kurtaracaklar" dedi.

Mavi Marmara gemisinde terör örgütünün saldırısı ile şehit olan kardeşlerinin ümmetin onurunu yücelttiğine özellikle vurgu yapan Halawa; "Biz onları göğsümüzde taşıyoruz" dedi.

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliğinin (İDSB) düzenlediği Uluslararası Müslüman Âlimler Birliği Toplantısına katılmak üzere Türkiye'ye gelen Halawa, şehitlerin kanlarının asla boş yere akmayacağını belirtti.

"BAŞINIZI DİK TUTUN LÜTFEN"

Şehitlerin ailelerine çok şey söylemek istediğini belirten Halawa, şöyle devam etti: "Gönlümden çok şey geçiyor. Yavrularınız şehit oldu. Eşiniz, babanız şehit oldu. Şehadetin ne büyük bir mertebe olduğunu belirtmek bile anlamsız. Onlar sadece kendileri kurtulmadılar. Onlar çevrelerindekilere de şefaatçi olacaklar ve sizi de kurtaracaklar. Şehadetin en güzel yeri de herhalde Kudüs için, Kudüs'te şehit olmaktır. Sizin yavrunuz, sizin eşiniz, sizin babanız o Kudüs yolunda şehit oldu. Başınızı dik tutun lütfen. Herkes, hepimiz böyle bir şehadeti arzuluyoruz. Onlar asla ölüler değildir. Onlar Rableri katında diridirler."

"TÜRKİYE HALKIYLA ONUR DUYUYORUZ"

Mavi Marmara gemisinde terör örgütünün saldırısı ile şehit olan kardeşlerinin ümmetin onurunu yücelttiğine özellikle vurgu yapan Halawa; "Biz onları göğsümüzde taşıyoruz. Biz onlar için dua ediyoruz ve dua bekliyoruz. Onlar bizim şerefimizi yüceltti. Onlara çok şey borçluyuz. Şehitlerimizin eşleri, çocukları, anne ve babaları asla üzülmemeli. Üzülmeyin, sevinin. Şehadete ulaşmak kolay değil. Bize nasip olmadı. Orada olmak, şehadete ulaşmak isterdim" diye konuştu. Olaylar karşısında gösterdiği hassasiyet nedeniyle Türkiye'ye de teşekkür eden Halawa; "Ben bu noktada Türkiye halkına bütün minnettarlığımı ve şükranlarını sunuyorum. Böyle bir duruş gösteren millet ile onur duyuyoruz" dedi.

"İSLAM ALİMLERİ ÜMMETİN ÖNÜNDE OLMALIDIR"

İDSB'nin düzenlediği Uluslararası Müslüman Âlimler Birliği Toplantısına da değinen Halawa; "İslam âlimlerinin üzerine düşen şey ümmetin yanında olmaları, onları irşat etmeleri ve onlara yol göstermeleridir. Eğer bunlarla ilgilenmezse, bunları yapmazsa o sadece "bilen" bir insandır, alim olamaz. Ümmetin önünde olamaz. Biz de bu maksatla bir araya geliyor ve ümmet için elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Ülkesi İrlanda'nın Müslümanlara ve İslami çalışmalara olan bakışına da değinen Halawa; "İrlanda diğer Batılı ülkeler gibi değil. Halkı da, hükümeti de Müslümanlara çok iyi yaklaşıyor. Hiçbir zorlama ve kötü bakma olayı yok. Sahip çıkarlar, yanlı olmazlar. Bakanlar camilerimize gelirler, bizimle görüşürler, dertlerimizi dinlerler. Benim de görüştüğüm bakanlar var. Cumhurbaşkanı ile de görüştüm, milletvekilleri ile de. Bizi ziyaret ediyorlar, biz de onları ziyaret ediyoruz. Herhangi bir sorunumuz yok bu anlamda. Onlar dinimize karışmıyorlar. İrlandalılar 700 yıldır İngilizlerle mücadele halindedir. Bu nedenle İngilizlere göre çok daha farklı bakarlar Müslümanlara, belki de bundan dolayıdır" diye konuştu.

"MISIR'IN YAPTIKLARDAN UTANIYORUM"

İrlanda halkının Gazze ve Filistin meselesine çok ciddi bir hassasiyet gösterdiğini belirten Halawa; "Hemen bütün Gazze seferlerinde mutlaka İrlanda'dan bir ekip yer alır. Gazze gemileri arasında İrlanda'dan kalkan gemiler de vardı. İrlandalılar Gazze'ye yardım etmektedir" dedi. Doğduğu yer ve asıl memleketi olan Mısır hakkında ise iyi cümleler kuramayacağını belirten Halawa; "Ben Mısır'ın yaptıkları ile utanıyorum. Devletimin yaptığından utanıyorum. Yaptıkları ve yapmadıkları nedeniyle utanıyorum. Allah büyüktür, Allah herkesten büyüktür. Yapılan her şeyin hesabı sorulacak. Mısır halkı bu yapılanlardan hoşnut değil. Onlar esir edilmiştir. Bunlarla şereflenmeyeceğini bilirler" dedi.

HABERE YORUM KAT