1. HABERLER

  2. HABER

  3. Hakkı Devrim'in "Kabile Şefi" İfadesine Tepki
Hakkı Devrimin Kabile Şefi İfadesine Tepki

Hakkı Devrim'in "Kabile Şefi" İfadesine Tepki

Hakkı Devrim'in Peygamberimizden bahsederken "kabile şefi" ifadesini kullanmasına tepkiler geldi.

12 Kasım 2011 Cumartesi 13:49A+A-

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, köşe yazarı Hakkı Devrim'in bir televizyon programında Hz. Muhammed (sav) ile ilgili söylediği sözler nedeniyle tepki gösterdi.

Hakkı Devrim'in bir televizyon programında Hz. Peygamber (sav)'e yönelik sarf ettiği "kabile şefi" sözünü çok çirkin, yakışıksız bulduklarını belirten Ünal "Kendisini kınıyoruz. Aynı programda Sayın Yaşar Nuri Öztürk'ün müdahalesine rağmen açıkça sözlerinden vazgeçmemesini de anlayamıyorum. Hakkı Devrim Müslümanları incitmiştir. Özür dilemelidir." dedi.

Ünal "Bu her şeyden önce bir nezaketsizliktir. Bu itibarla insanlarımızın duygularını rencide etmeye kimsenin hakkı ve haddi bulunmamaktadır. Hakkı Devrim toplumda her televizyon programında güzel konuşma, doğru telaffuzla ilgili uyarılar yapan birisi olarak biliniyor. Fakat bu çirkin sözleri gösteriyor ki onun da doğru söyleme ve saygılı konuşmayı öğrenmeye ihtiyacı var. Bunlar bizce doğru telaffuzdan çok daha önemlidir. Devrim, bunlara dikkat etsin. Devrim, çirkin sözleri ile ayıp etmiştir. Bir an önce bir açıklama yaparak Müslümanlardan özür dilemelidir." dedi.

LAF SÖYLEMEK KİMSEYE DÜŞMEZ

Konuya ilişkin konuşan Hakkı Devrim ise kendini savunurken, asla hakaret etmediğini iddia ederek şunları söyledi:

"Programda bir şeyler söyledik. Ancak kesinlikle Hz. Muhammed'e hakaret etmedim, edemem. Ben Hazreti Muhammed'e büyük saygı duyarım. Kendisi çok büyük bir insan. O programda Muhteşem Yüzyıl'daki Kanuni'nin, ‘Kullarım’ sözüyle ilgili bir tartışmaydı. Tekrar ediyorum Hz. Muhammed'e laf söylemek kimseye düşmez."

UTANÇ VERİCİ

Bugün Gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren de Hakkı Devrim için şunları kaleme almıştı:

"Hakkı Devrim, Okan Bayülgen'in programında Peygamberimizi "Kabile şefi", Kur'an'ı "Muhammed'in sözleri" diye tanımlamak dahil akıl almaz gaflara imza atıyor. Yazık. O yaşta ve tecrübede bir insan için affedilmez bir çirkinlik. Utanç verici, utanç verici, utanç verici. Böylesine utanç verici bir işe imza atmak, yüreğine yük olmuyorsa o yüreğe yazık. Çok yazık. Böyle durumlarda gerekeni kendisinin daha iyi bilmesi lazım."

Devrim'e "Twitter" gibi sosyal paylaşım sitelerinden de yoğun tepki geldi, binlerce kişi Devrim'i kınadı. 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum