Hakim Osman Kaçmaz Yine Sahnede

Hakim Osman Kaçmaz Yine Sahnede

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, meslekten ihracı istenen Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz’ın “takipsizlik” kararını kaldırmasının ardından, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt’ün “dinlenildiği” iddialarıyla ilgili soruşturma başl

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, meslekten ihracı istenen Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz'ın "takipsizlik" kararını kaldırmasının ardından, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün "dinlenildiği" iddialarıyla ilgili soruşturma başlattı.

Soruşturmanın, Memur Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Harun Kodalak tarafından yürütüleceği bildirildi. Soruşturma kapsamında, Paksüt'ün "dinlenildiği ve izlendiği" iddialarına ilişkin olarak bazı kişilerin ifadelerine de başvurulabileceği belirtildi.

Paksüt, Ankara'da kendilerini bir aracın takip ettiği ve izinsiz dinlendikleri iddiasıyla emniyet görevlileri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Paksüt'ün dinlendiği ve izlendiği hususunda yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle "kovuşturmaya yer olmadığına" karar vermişti.

Osman Kaçmaz'ın başkanı olduğu Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi ise Osman Paksüt'ün "dinlenildiği" iddialarına yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ilgililer hakkında verilen takipsizlik kararını kaldırmıştı.

Daha önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan hakkında zorlama yorumlarla "yargılanmalı" kararı alan Kaçmaz, basın yoluyla hakaret suçu işlediği iddia edilen emekli Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu hakkında "yargılanamaz" kararı vermişti. Gazeteci Şamil Tayyar'ın yargılanmasını isteyen Kaçmaz, eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu için Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na baskın yaptırmıştı. (Vakit)

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir