1. HABERLER

  2. HABER

  3. Haber Siteleri İçin Tasarı Hazır
Haber Siteleri İçin Tasarı Hazır

Haber Siteleri İçin Tasarı Hazır

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü, internet haber sitelerini esas alan tasarının hazırlandığını, ilgili sektörlerin görüşüne açılacağını bildirdi.

24 Kasım 2010 Çarşamba 17:20A+A-

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu örnek bir çalışmaya imza atıyor. Kurul "Aylık RTÜK Toplantıları" adı altında bilgilendirici konferanslar düzenliyor.

Bu ayın konuğu Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya oldu.

Karakaya, Genel Müdürlüğün kuruluş ve işlevleri konulu bir konferans verdi.

Kurumun haber, basın, yayın ve enformasyon hizmetlerinin yanı sıra Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü'nün sekretaryasını da yürüttüğünü anlatan Karakaya, ''Amacımız, Türkiye'nin haklı davalarını dünyadaki prestij isimlerin ağzından dünya kamuoyu ile paylaşmak'' şeklinde konuştu.

Murat Karakaya ayrıca, internet haber sitelerini esas alan tasarının makama sunulduğunu belirterek, konunun daha sonra ilgili sektörlerin görüşlerine açılacağını bildirdi.

Basın kartları konusunda da çeşitli düzenlemeler yapacaklarını ifade eden Murat Karakaya, TRT'nin yeni kanalı TRT Anadolu ile başlattıkları yeni proje hakkında da bilgi verdi.

Karakaya, şöyle konuştu:

"Haftada 5 gün, günde 2 saat yerel gazetelerimizi Türkiye gündemine taşıyacağız TRT Anadolu üzerinden. 81 ilden gelen yerel haberler bu kanalda kendisine yer bulacak. Her hafta özel konu ve konuklarımız olacak. Ayrıca Anadolu'nun en ücra köşelerinden de canlı yayın bağlantılarıyla yerel basınımızı ülke gündemine taşıyacağız."

TRT

HABERE YORUM KAT