1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Haaretz’e Göre Savaşın Sonucu: Gazze 1 - İsrail 0
Haaretz’e Göre Savaşın Sonucu: Gazze 1 - İsrail 0

Haaretz’e Göre Savaşın Sonucu: Gazze 1 - İsrail 0

İşgal rejiminin yenildiğini belirten Haaretz gazetesi skoru da vererek işgal rejiminin kesin yenilgisini ilan etti.

27 Ağustos 2014 Çarşamba 16:29A+A-

İşgal rejiminde yayınlanan Haaretz gazetesi, işgal ordusunun Gazze Şeridi'ne açtığı ve 50 gün süren savaşın sonunda Hamas'ın İsrail karşısında savaşı 1-0 önde bitirdiğini belirterek, Filistinlilerin çok kayıp vermelerine rağmen durumlarında düzelme olduğunu görebileceklerini söyledi.                 

İsrail'in Gazze Şeridi'ne savaş açtığı 7 Temmuz'daki duruma göre kazanç ve külfet karşılaştırması yapıldığında İsrail'in daha çok kaybettiğinin anlaşılacağını ifade eden Haaretz, işgal rejiminin tüm elde ettiğinin eski duruma yeniden dönmek, ödediği bedelin ise 68 ölü, yüzlerce yaralı ve binlerce insanın evlerini terk etmesi olduğunu yazdı.

Filistinlilerin her alandaki kaybının karşısında İsrail'in kaybının yüzde 3 olduğunu iddia eden Haaretz, buna rağmen İsrail'in katlandığı külfete değecek hiçbir karşılık elde edilemediğini söyledi.

Haaretz, işgalcilerin can kaybının yanında Hamas'ın İsrail'deki hayatı çeşitli alanlarda felç ettiğine dikkat çekerek, Ben Gurion Havaalanı'na uçuşların kısmen durduğunu, birçok sosyal etkinliğin iptal edildiğini ve eğitim-öğretim yılının açılışının gecikme tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını ifade etti.

İşgal rejiminde birçok analist de işgal ordusunun Gazze Şeridi'ne açtığı son savaştan yenilgiyle çıktığı görüşünde birleşiyor.

Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi

HABERE YORUM KAT

1 Yorum