1. HABERLER

  2. HABER

  3. Günter Grass'dan Batının İkiyüzlülüğüne Tepki
Günter Grassdan Batının İkiyüzlülüğüne Tepki

Günter Grass'dan Batının İkiyüzlülüğüne Tepki

Nobel ödüllü Alman yazar Günter Grass, İran'a saldırı tehditlerini kınayan ve İsrail'in nükleer silahlarının dünya barışına tehdit olduğunu savunan bir şiir yazdı.

05 Nisan 2012 Perşembe 00:05A+A-

BBC'nin verdiği habere göre Nobel ödüllü Alman yazar Günter Grass, İran'a saldırı tehditlerini kınayan ve İsrail'in nükleer silahlarının dünya barışına tehdit olduğunu savunan bir şiir yazdı.

"Söylenmesi Gereken" başlıklı şiirde 84 yaşındaki yazar Batı'yı nükleer programlar konusunda ikiyüzlü davranmakla suçluyor.

Grass hem İsrail'in nükleer silahlarının hem de İran'ın nükleer tesislerinin uluslararası bir kuruluş tarafından sürekli olarak denetlenmesi çağrısı yapıyor.

Yazar ayrıca İsrail'in tehdit altında olduğu gerekçesiyle İran'a "önleme vuruşu" yapma hakkından söz etmesini kınıyor.

"Konuşmak için yarın çok geç olabilir" diyen Günter Grass bu şiiri Alman hükümetinin İsrail'e denizaltılar satma kararı ardından yazdığını söylüyor; bu denizaltının "tek bir atom bombasının varlığının kanıtlanamadığı yere, her şeyi yok eden savaş başlıkları gönderebileceğini" kaydediyor.

Almanya, İsrail'e nükleer başlıklı füzeler taşıma kapasitesine sahip Yunus tipi denizaltılardan altı tane daha satmayı kabul etmişti.

İsrail nükleer silahlara sahip olduğu iddialarını ne red ne de teyit ediyor; bu konuda bir belirsizlik politikası sürdürmeyi tercih ediyor.

İran ise nükleer programının barışçı amaçlı olduğunu söylüyor ancak Batılı hükümetleri ikna edemiyor.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum