1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. PAKİSTAN

  4. Güney Pakistan da Tehlike Altında
Güney Pakistan da Tehlike Altında

Güney Pakistan da Tehlike Altında

Büyük sel felaketine maruz kalan kardeş ülke halkı, zor durumda; yardımlarınızı bekliyor Sel sularının seti yeniden yardığı Pakistan’ın güneyi tehlike altında.

29 Ağustos 2010 Pazar 05:03A+A-

Pakistan'ın güneyini koruyan sette yeni bir yarık açılması üzerine, Thatta kentinde binlerce kişi evlerini terk ederek yüksek yerlere ve yakın kentlere doğru kaçıyor. Kentin neredeyse tamamen boşaldığı belirtiliyor.

Son 80 yılın en büyük sel felaketine maruz kalan kardeş Pakistan, yeni bir sel felaketi ile karşı karşıya. Sel suları Pakistan'ın güneyini koruyan sette dün yeni bir yarık açarken, Thatta kentinde binlerce kişi evlerini terk ederek yüksek yerlere ve yakın kentlere doğru kaçıyor. Kentin neredeyse tamamen boşaldığı belirtiliyor.

Thatta felaket koordinasyonu yetkilisi Hadi Baksh Kalhoro, 175 bin kişinin kenti terk ettiğini ifade ederek, geride çok az kişinin kaldığını bildirdi. Halkın çoğu yakınlardaki kentlere akın ederken, bir kısmının da kentin yüksek bölgesindeki tarihi mezarlıklara çıktığı kaydediliyor. Kalhoro, setteki yeni yarığın dün sabah saatlerinde meydana geldiğini belirtirken, sel sularının kentin çevresini bir günden az bir zamanda kaplayacağı tahminini dile getirdi. Pakistan'da bir ay önce başlayan şiddetli muson yağmurları sonucu ülkenin büyük bir kısmı sel suları altında kalırken, 8 milyon kişi acil yardıma ihtiyaç duyuyor. BM verilerine göre, sel felaketinden 17 milyonu aşkın kişinin etkilendiği ve yaklaşık 1.2 milyon evin yıkıldığı Pakistan'da, halen 5 milyona yakın kişinin barınacak bir yeri bulunmuyor.(Vakit)

HABERE YORUM KAT