1. HABERLER

  2. HABER

  3. Gümrükçü'den ‘Cumhuriyet Mitingleri’ İtirafı
Gümrükçüden ‘Cumhuriyet Mitingleri’ İtirafı

Gümrükçü'den ‘Cumhuriyet Mitingleri’ İtirafı

Biz Kaç Kişiyiz Derneği Kurucu Başkanı ve Ergenekon Sanığı , Cumhuriyet Mitingleri ile ilgili ilginç bir itirafta bulundu.

06 Nisan 2013 Cumartesi 02:37A+A-

Cumhuriyet Mitingleri’nin amacının dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasını engellemek olduğunu belirten Selim Utku Gümrükçü, “4 Kasım 2006’da Ankara Tandoğan’da CHP otobüsü üzerinde başladı Cumhuriyet Mitingleri. 23 Aralık’ta İzmir Menemen’de ‘Menemen’den Çankaya’ya Kubilay’la yürüyoruz’ başlığı altında bir miting düzenledik. O dönemdeki amacımız; mevcut başbakanın Cumhurbaşkanı olmasını engellemekti. Yılmadık, devam ettik.” dedi.

Sosyal Demokrasi Derneği ile Memleket Sevdalıları Derneği tarafından Eskişehir’de ‘Türkiye Nereye Gidiyor’ konulu panel düzenlendi. Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde yapılan panele CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ve CHP Gençlik Kolları Başkanı Emre Doğan, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP Eskişehir İl Başkanı Erman Gölet katıldı.

Panelde konuşan Biz Kaç Kişiyiz Derneği Kurucu Genel Başkanı Selim Utku Gümrükçü,  2003 yılında Ankara’da yapılan yürüyüşte açılan ‘Ordu Göreve’ pankartının provokasyon amaçlı yapıldığını iddia ederek, bunu yapanları deşifre ettiklerini, ancak arkadaşlarını ve çevresindekilere bunu inandıramadıklarını ileri sürdü.

Gümrükçü, “Bu arkadaşlara bu pankarttan dava açıldı ve aklandılar. Ama ben, 2 CHP Milletvekili, bir MHP’li vekil, gazeteciler, yazarlar, profesörler, darbecilik suçlamasıyla karşı karşıya kaldı bu pankart yüzünden.” dedi.

 Ergenekon terör örgütü davası sanığı da olan Gümrükçü, konuşmasının sonunda 2003 yılında yapılan Cumhuriyet Mitingleri ile ilgili de itirafta bulundu. Cumhuriyet Mitingleri’nin amacının dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasını engellemek olduğunu anlatan Gümrükçü, “Sonrasında Cumhuriyet mitinglerini yaşadık. 4 Kasım 2006’da Ankara Tandoğan’da CHP otobüsü üzerinde başladı Cumhuriyet Mitingleri. Daha sonra 23 Aralık’ta İzmir Menemen’de ‘Menemen’den Çankaya’ya Kubilay’la Yürüyoruz’ başlığı altında bir miting düzenledik. O dönemdeki amacımız; mevcut başbakanın Cumhurbaşkanı olmasını engellemekti. Ankara’daki mitingde 20 bin kişi vardı. Menemen’de 5 bin kişi vardı. Yılmadık, devam ettik.” şeklinde konuştu.

Program sonunda panele katılanlara 8 Nisan’da Silivri’deki eyleme katılmaları istendi. Silivri’ye gitmek isteyenlerin kiralanan otobüslerle ücretsiz götürüleceği, masraflarının da sponsorlar tarafından karşılanacağı aktarıldı.

Yeni Akit

 

HABERE YORUM KAT