1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Gülmeyi Unutan Kolektif Depresyon Toplumu
Gülmeyi Unutan Kolektif Depresyon Toplumu

Gülmeyi Unutan Kolektif Depresyon Toplumu

Kenan Alpay, Noam Chomsyk ile Elif Şafak’ın şikayetlerini ve zihinlerinde kurguladıkları Türkiye modelini yazıyor.

07 Mart 2016 Pazartesi 02:37A+A-

Kenan Alpay’ın Analizi:

 “Türkiye’yi korkunç bir gelecek bekliyor.” Uluslararası çapta saygın entelektüellerden biri olan Noam Chomsky’nin son dönemlerde sıkça tekrar edilen bu tezi gerçekten iç karartıyor, insanı endişelendiriyor. Gerçi Türkiye’de Erdoğan-Davutoğlu çizgisindeki siyaset tarzı derinlik kazandıkça Chomsky’nin bu görüşünü paylaşan aydın, entelektüel, akademisyen, sanatçı sayısı giderek artıyor.

Bu sebeple olacak ki büyük düşünür Chomsky bize şanına yaraşır bir iyilik yaparak sürüklenmekte olduğumuz korkunç geleceği önlemek üzere iki ayaklı bir kurtuluş reçetesi yazıyor.

Chomsky’nin bizim için deklare ettiği kurtuluş reçetesi şöyle: “Türkiye içinde güçlü bir halk tepkisi ve müttefiklerden önemli bir baskı olmadıkça gelecek korkunç görünüyor”. Halk tepkisi ve müttefik ülke ve kurumlardan önemli bir baskı eş zamanlı olarak işletilmezse bizi bekleyen büyük bir felaket olacak. Yeni bir Gezi Ruhu veya 6-8 Ekim Ruhu siyasal ve toplumsal hayatı sıkıca presleyecek ve tam bu dönemde AB, ABD, NATO gibi müttefikler devreye girerek maruz kaldığımız otoriter ve totaliter gidişatı durduracak. 

Yazının Devamı >>>