1. HABERLER

  2. HABER

  3. Gülen ve Uslu’ya Yakalama Kararı
Gülen ve Uslu’ya Yakalama Kararı

Gülen ve Uslu’ya Yakalama Kararı

Selam Tevhid soruşturması kapsamında Cumhurbaşkanı ve Başbakan dahil birçok ismin görüşmelerinin kaydedilmesi ile ilgili soruşturmada Fethullah Gülen ve Emre Uslu hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

24 Şubat 2015 Salı 13:53A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da aralarında bulunduğu birçok ismin görüşmelerinin kaydedilmesi ile ilgili soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. 100’ye yakın polisin gözaltına alındığı, emniyet müdürlerinin de içinde bulunduğu 26 polisin tutuklandığı soruşturma kapsamında hazırlanan fezlekede 1 numaralı şüpheli olarak yer alan Fethullah Gülen ile 2 numaralı şüpheli olan Emre Uslu hakkında yakalama kararı çıktı.

Suçlama hükümeti yıkmaya teşebbüs

İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan önceki gün, Fethullah Gülen ve Emre Uslu hakkında yakalama kararı verilmesini talep etti.
Fidan talep yazısında Gülen ve Uslu’ya 'Silahlı Terör Örgütü Kurma ve Yönetme, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme' suçlamalarını yöneltti. Talebi değerlendiren İstanbul 3.Sulh Ceza Hakimliği, bu gerekçelerle şüpheliler hakkında yakalama kararı çıkardı.

İkinci kez yakalama

Bu kararla birlikte Fethullah Gülen hakkında 2. kez yakalama kararı çıkmış oldu. Gülen hakkında daha önce de ‘Tahşiye grubuna yönelik yapılan operasyonda kumpas kurulduğu’ iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma  kapsamında da yakalama kararı çıkartılmıştı.

Al Jazeera

HABERE YORUM KAT