1. HABERLER

  2. HABER

  3. Gülen AK Parti'yi New York Times'tan Hedef Aldı
Gülen AK Parti'yi New York Times'tan Hedef Aldı

Gülen AK Parti'yi New York Times'tan Hedef Aldı

Milli Güvenlik Kurulu kararlarıyla 'Paralel Devlet Yapılanması'nın lideri olduğu belirtilen Fethullah Gülen, New York Times gazetesinde oldukça çarpıcı bir makale yayınladı.

03 Şubat 2015 Salı 20:52A+A-

ABD'nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan ve Milli Güvenlik Kurulu tarafından "Paralel Devlet Yapılanması" olarak isimlendirilen Gülen Hareketi'nin lideri Fethullah Gülen, New York Times'ın bugünkü sayısı için oldukça ilginç bir makale kaleme aldı.

"Türkiye'nin aşınan demokrasisi" başlıklı makalede, Türkiye'nin son yıllarını "hayal kırıklığı" olarak niteleyen Fethullah Gülen, "Türkiye'nin son birkaç yıl içerisinde geldiği nokta hayal kırıklığına sebep oluyor. Çok değil kısa bir süre önce Türkiye Müslüman çoğunlukların yaşadığı ülkeler için model kabul edilebilecek hatta Avrupa Birliği standartlarına yaklaşacak bir demokrasiye sahipti, evrensel insanlar hakları, toplumsal cinsiyet eşitliği, hukukun üstünlüğü Kürtlerin ve gayri Müslimlerin hakları... Bu Türkiye'yi yöneten parti için tarihi bir fırsattı ancak bu fırsat AKP tarafından harcandı. AKP, sivil toplumu, medyayı, hukuk sistemini ve özgür kuruluşları tümüyle kontrolü altına aldı." ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin aldığı oyu; seçmene hükmetme, anayasaya rağmen istediklerini yapma ve muhalifleri baskı altında tutma amacıyla kullandığını ve bunun bir hak olmadığını öne süren Gülen, Türkiye'deki seçimlerin de adil şartlarda yapılmadığını ve iktidarın seçimlere"Yandaş sermayedarlar"ın desteğiyle yürütülen medya kampanyasını arkasına alarak girdiğini savundu. 

Son dönemde yoğunlaşan "Paralel yapı" operasyonlarına da değinen Gülen, AK Parti'nin kendisine 'engel' olarak gördüğü herkese asılsız suçlamalar isnat ettiğini yazdı. Türkiye'yi yönetenlerin hem Batılı ülkelerden ve değerlerden koptuğunu hem de Ortadoğu'daki güvenilirlik kredisini kaybettiğini söyleyen Gülen, Türkiye'nin ekonomisiyle Ortadoğu'yu etkisi altına almaya çalıştığını ancak "demokrasi" olmadan "ekonomi" yoluyla kimsenin etkilenemeyeceğini iddia etti.

LAİK OKULLAR AÇTIK

Siyaseti hiçbir zaman vesayet altına almadıklarını iddia eden Gülen'in en çarpıcı cümlesi dünyanın dört bir yanında 1.000 adet laik nitelikler taşıyan okul açtıklarını ilan etmesi oldu. Siyasi ihtiraslarla hareket etmediklerini ve kendisinin de içinde olduğu pek çok hareket mensubunun AK Parti'yi geçmişte desteklediğini belirten Gülen, Türkiye'nin yeniden rayına girmesini umduğunu belirtti.

Kaynak: Timetürk

HABERE YORUM KAT

1 Yorum