1. HABERLER

  2. HABER

  3. “Gül, Yeni Parti İçin Harekete Geçti” İddiası
“Gül, Yeni Parti İçin Harekete Geçti” İddiası

“Gül, Yeni Parti İçin Harekete Geçti” İddiası

Yeniçağ yazarına göre "Gül, yeni parti için harekete geçti; Babacan, Hüseyin Çelik, Cemil Çiçek ve Mehmet Şimşek oluşumda."

24 Mart 2015 Salı 11:53A+A-

Yeniçağ Gazetesi yazarı Ahmet Takan, Abdullah Gül'ün yeni bir siyasi parti kurulması için harekete geçtiğini iddia etti.

Ahmet Takan’ın iddiasına göre Gül, yeni parti çalışmaları için Ali Babacan, Taner Yıldız ve Hüseyin Çelik gibi isimlere görev verdi. Takan'a göre Cemil Çiçek de bu oluşum içinde bulunuyor.

Parti programının yazım aşamasına bile geldiğini ileri süren Takan, Gül'ün; "Parti programına bugüne kadar Erdoğan’ın yaptıklarının tersini ve AKP’nin yapamadıklarını yazın" talimatını verdiğini de iddia etti.

Ahmet Takan'ın "Gül yeni hamle yaptı..." başlıklı Yeniçağ’daki yazısından ilgili bölüm.

"Ankara’da derin siyaset kulislerinden ulaştığım bilgilere göre, Abdullah Gül yine yeni bir siyasi parti kurulması için harekete geçti. Az sonra aktaracaklarıma  hem Başbakanlık hem de Cumhurbaşkanlığı kaynakları doğrular nitelikte bilgiler verdi. Şöyle;

Gül, yeni parti için  Ali Babacan, Taner Yıldız ve Hüseyin Çelik gibi isimlere görev verdi. Arınç da yeni parti çalışmalarına destek veriyor. TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in de bu oluşum içinde yer aldığı iddia ediliyor. Yeni parti çalışmalarında AKP’nin kuruluşuna benzer metotlar uygulanıyor. Kanaat önderleri ve yeni teşkilatlanma için belirlenen tüm isimlerle bire bir özel görüşmeler yapılıyor. Görüşmeler tutanak altına alınıyor. Görüşülen şahıslara, yeni parti programı, Türkiye’nin sorunları, çözüm süreci, başkanlık sistemi tartışmaları, dış politika gibi belli alanlarda sorular soruluyor. Düşünceler not ediliyor. Konuyla ilgili bilgi aldığım kaynağım, parti programının yazım aşamasına bile geldiğini ileri sürdü, Gül’ün, “Parti programına bugüne kadar Erdoğan’ın yaptıklarının tersini ve AKP’nin yapamadıklarını yazın”  talimatını verdiğini iddia etti. Konuşulanlara göre, Gül’ün yeni parti çalışmaları 7 Nisan’da milletvekili aday listelerinin YSK’ya teslim edilmesinin ardından ivme kazanacak. Çalışmalara  AKP’den çok ağır isimler katılacak. Partinin resmileşme tarihi için 7 Haziran sonrasına işaret ediliyor. AKP’den kopan isimlerin kurdukları partilerin de bu oluşumun içinde yer alacağı ileri sürülüyor. Daha seçim olmadan erken seçim hesapları yapılıyor. Gül’ün yeni partiye genel  başkanlık edip etmeyeceği henüz netleşmemiş. Kesin olan bir şey var; Gül’ün 2019’da Cumhurbaşkanlığına aday olacağı hesapları.

Söz konusu tabloda durumu en sıkışık olan  “Başbakan” Ahmet Davutoğlu. Kendisine yakın kaynaklar Davutoğlu’nun  "Sen kalk o koltuğa ben oturayım diyor Abdullah Gül. Böyle şey olur mu?" diyerek tepki gösterdiğini ifade ediyor.

Köşk ve Başbakanlık  kaynaklarından aldığım bilgiye göre son krizlerin diğer bir sebebi de Erdoğan’ın Merkez Bankası krizindeki tutumu. Çok özel bir toplantıda Erdoğan ekonomi yönetiminin başına 7 Haziran seçiminden sonra damadı Berat Albayrak’ı uygun gördüğünü açıkça dile getirmiş. Bugüne gelen büyük kopuşta  "bu dayatmaya"  gösterilen iç tepkiye işaret ediliyor.

Anlayacağınız!.. Ne çözüm süreci ne izleme heyeti, aslı kavga saltanat için. Erdoğan’ın son zamanlarda  askeri toplantılara katılıp  “aldatıldım”  açıklamaları da  yeni ittifak arayışlarında tezgahın bir başka boyutu."

HABERE YORUM KAT

1 Yorum