1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Gül ve Bahçeli’ye Bağlanan Ümitler de Tükenirse
Gül ve Bahçeli’ye Bağlanan Ümitler de Tükenirse

Gül ve Bahçeli’ye Bağlanan Ümitler de Tükenirse

Erdoğan-Davutoğlu nefreti kısa bir dönemde Bahçeli sempatisine evrilmesine, MHP’nin kısa vadeli hesaplar adına kucaklanmasına sebep olmuştu.

22 Haziran 2015 Pazartesi 13:21A+A-

KENAN ALPAY yazdı:

Abdullah Gül üzerinden AK Parti’ye yönelen operasyon da siyaset ve toplumu üçlü koalisyona mecbur kılma hamlesi de çok ciddi bir darbe aldı. Uzun zamandır Erdoğan-Davutoğlu siyasi çizgisini partiden tasfiye etmek üzere kendisine büyük anlam ve misyonlar yüklenen Abdullah Gül bir türlü istenen çıkışı, beklenen başkaldırıyı yapamadı. Kurucusu olduğu partinin başına geçmesi, liderlik karakterini ortaya koyması ve AK Parti’yi kurulduğu dönemdeki gibi ABABD ve TÜSİAD’la uyumlu kılması yönündeki beklentilere bir türlü cevap ver(e)medi. Hep çekingen, ikircikli davrandı, risk üslenmekten çekindi.

Siyasal kültürün iktisadi ve entelektüel mafyası tarafından Gül’ün şahsını aşan bir Gül portresi inşa girişimi beklenen neticeyi vermedi bir türlü. Aynı hegemon çevreler şimdilerdeDevlet Bahçeli’nin de ‘irrasyonel’ bir restiyle karşı karşıya olmanın derin ıstırabıyla sıkıntıya düşmüş durumdalar. Devlet Bahçeli’nin lideri olduğu MHP’yi HDP’li koalisyon seçeneklerinden uzak tutma ‘inadı’, AK Parti iktidarı sürecinde vesayetleri epeyce örselenen devlet sınıflarının hayalini kurduğu ‘restorasyon’ sürecini de tehlikeye düşürmekte.

Umutları Siyasal Operasyonlar

7 Haziran seçim sonuçlarının belli olmasıyla birlikte büyük bir coşkuyla zirve yapan “Erdoğan’ı yıktık, Davutoğlu’nu çökerttik” sarhoşluğu yavaş yavaş geçiyor. AK Parti’nin aldığı % 41’lik oyla Erdoğan’ı tasfiye etmenin, Davutoğlu’nu kenara çekmenin pek kolay bir iş olmadığı daha net görülüyor. “CHP+MHP+HDP=%60’lık AKP karşıtı blok” şeklinde tasavvur edilen iktidar seçeneğine sadece MHP’nin lider kadrosunu değil tabanını da ikna etmek mümkün değildi. (...)

YAZININ DEVAMI >>>

 

HABERE YORUM KAT