1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Grup Yürüyüş'ün "Umuda Yürüyüş" Albümü Çıktı
Grup Yürüyüş'ün "Umuda Yürüyüş" Albümü Çıktı

Grup Yürüyüş'ün "Umuda Yürüyüş" Albümü Çıktı

Uzun bir hazırlık sürecinin sonunda nihayet Grup Yürüyüş’ün ilk albümü çıktı.

15 Ekim 2005 Cumartesi 16:45A+A-

Coşkulu marşlarını, ezgilerini değişik etkinliklerde, eylemlerde dinlediğimiz Grup Yürüyüş'ün uzun bir süredir beklenen çalışmasında toplam 12 eser bulunuyor.

İki Arapça marşla birlikte bir de Kürtçe ezginin yer aldığı çalışmaya şair Bünyamin Doğruer de okuduğu iki şiir ile katkıda bulunmuş. "Umuda Yürüyüş" başlığını taşıyan ve şimdilik sadece kaset şeklinde piyasaya çıkan çalışma yaklaşık on gün içinde CD şeklinde de hazır olacak.

Ekin Yayınevi ve Özgür-Der şubelerinden temin edilebilecek olan albümün dağıtımını Azim Dağıtım yapacak.

Gerek küresel gerekse de yerel zulüm sistemlerine ve zalimlere karşı direniş duyarlılığını sanatsal bir formda dillendiren, ümmet bilincine ve mustez'af halklarla dayanışma sorumluluğuna güçlü bir çağrı içeren ezgileriyle tanıdığımız Grup Yürüyüş'ü yoğun emek sarfederek ürettikleri nitelikli çalışmalarından dolayı tebrik ediyoruz.

HAKSÖZ-HABER



ALBÜMDE YER ALAN ESERLER:

 

1- Düşme Anne

(Söz-Müzik: Grup Yürüyüş)
2- Sokak Çocuğu

(Söz-Müzik: Grup Yürüyüş)
4- Unadikum

(Şiir: Bünyamin Doğruer / Grup Yürüyüş / Anonim – Arapça)
5- Ben İnsanım

(Söz-Müzik: Yaşar Burak)
6- Üzülme Çocuk

(Söz-Müzik: Grup Yürüyüş)
7- Meydanlar

(Söz:Abdurrahman Çeliker / Hamza Er - Müzik: Grup Yürüyüş / Hamza Er)
8- Senin İçin

(Şiir: Bünyamin Doğruer - Söz:Kutbettin Gök - Müzik: Müslüman Tutsaklar)
8- Başörtüsü Şarkısı

(Söz-Müzik: Grup Yürüyüş)
9- Kara Gözlüm

(Söz: Bünyamin Doğruer - Müzik: Grup Yürüyüş)
10- İntifada

(Anonim – Arapça)
11- Bes ê Razan

(Söz-Müzik: Yaşar Burak)
12- Unutmayacağız

(Söz: Ali Değirmenci / Grup Yürüyüş - Müzik: Grup Yürüyüş)

ALBÜM KAPAĞINDAN…

Merhaba,

Uzun ve meşakkatli bir yol... Bismillah deyip başladık yürüyüşe. Hayatın ve mücadelenin içerisinde şekillenen sanat anlayışımız bu albümle ulaşıyor sizlere. Umudu üretmek, ufkumuzu adımlamak, her şeyin ideolojisizleştirildiği bir süreçten sıyrılıp meydanlarda özgürlük türküleri söylemek varoluşumuzu anlamlandırdı. İstedik ki sözümüze ve sazımızın mızrabına taşıyalım direnen çocukların sesini; o çocuklar ki, umut hep yüzlerinde, yüreklerinde.

Annelerimizin sevgiyle büyüttüğü çocuklarımız, kırıp öfkelerinin kilitlerini boy veriyorlar ekin misali. Direnecek çocuklar doğuruyor eli öpülesi annelerimiz, yiğit olup dikiliyorlar düşmanın karşısında. İşte Felluce... İşgal edilse de bir ülke, bir halkın direniş ruhunun teslim alınamayacağının destanını yazıyor mücahitler. Filistin intifadası artık her yerde, halklar tek yürek olup haykırdı: "Yaşasın Küresel İntifada!" Yeryüzü özgürleşene dek intifada sürecek, dedik ve devam ettik yürüyüşe.

Şubatlara rağmen yürüyorlar birlikte özgürlük direnişçileri. Macide ve Özlem ablalarımızı rahmetle anıyor, bize kattıklarını büyük bir özveriyle yaşatma gayretiyle başörtüsü mücadelemize özgürlük türküleri yakıyoruz. Kapitalizmin sosyo-ekonomik tahribatları altında ezilen sokak çocuklarının özlemini, Kürt halkının ezilmişliğini ve de Guantanamo, Ebu Gureyb, F tipi hücrelerde susturulamayan haykırışları taşıyoruz ezgilerimize. Şehadete uğurladığımız iki önderimizin ardından hepimiz Ahmed Yasin, hepimiz Rantisi olup akıyoruz meydanlara; meydanlar ki yangın yeri!

İnsanları zulmün boyunduruğundan kurtarıp Allah'a kulluğa çağırmak üzere başlayan yürüyüş kortejinde yer almak ve acıyla sınanan ancak adım adım yeşeren bir Kur'an neslinin inşası sürecinde şarkılarımıza umudu taşımak, her sabah yoksul çocukların başını okşayarak güneşe ve umuda yürüyenlerin türküsünü söylemekti bizleri harekete geçiren. Toprağa inatla kök salmış münbit bir ekin yumağı, Kitap'dan beslenerek yumruklarımızın ucunda göveren mücessem bir muştu ve duaya kesmiş dudaklarımızda gonca gibi patlayan bir direniş çığlığıdır umuda yürüyüş. Yürüyüş; her daim devingen olmak, korku ve ümit arasında koyulmak yola. Yürüyüş; toza, çamura, engebelere rağmen yılgınlığa kapılmadan, gevşemeden, savrulmadan dik olarak varolmak savaşımı. Allah, yürüyüşümüzü uzun soluklu; ayaklarımızı sabit kılsın.

Grup Yürüyüş

HABERE YORUM KAT