1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Grup Genç'in Söyleyecek "Sözü Var"
Grup Gençin Söyleyecek Sözü Var

Grup Genç'in Söyleyecek "Sözü Var"

Grup Genç 8 yıl aradan sonra kendisinden beklenen kalitede yeni bir albümle dinleyenleriyle buluşuyor: “Sözü Var”

12 Kasım 2010 Cuma 21:40A+A-

Tam 19 yıldır sabırla ve sebatla sürdürdüğü müzik yaşamına yeni bir eser daha ekleyen Grup Genç, "Sözü Var" adlı albümüyle dinleyicileriyle buluşacak.

Çoğunluğu kendi beste ve sözleriyle oluşturulan albümün her bir eserinde farklı bir hatıra, farklı bir anlam var. Ahmet Mercan, Bünyamin Doğruer, Grup Yürüyüş solisti Mehmet Ali Aslan gibi isimlerin de katkı sunduğu albüm; ekibin diğer albümlerinden çok daha zengin bir enstrüman eşliğinde hazırlandı.

Bahaddin Yıldız ve Mavi Marmara İçin de Sözü Var

Albümde, İHH'nın Afganistan çalışmaları esnasında bir uçak kazasında şehid düşen Bahaddin Yıldız ve Faruk Aktaş ile İsrail'in Mavi Marmara saldırısının 9 şehidi için de eserler var.

"Yol olsun deryalar, Sunmuşum can özü, Çizdiler kurşunlar, Alnımda gül izi" diyerek Mavi Marmara şehitlerine seslenen grup, "Alır da başını gidersin, Duramazsın ki buralarda, Gözlerin çok uzaklarda, Sevda olur gidersin diyerek" yıllar boyu Afganistan için çalışan ve sonunda orada Rabbine yürüyen Afganistan şehidi Bahaddin Yıldız'a sesleniyor.

Yorulmuş Soylu Atları Şaha Kaldırmak…

Grup Genç doksanlı yıllarda bir grup genç ile başladığı müzik yaşamına tam 6 albüm sığdırdı ve tarihe 6 güzel eser ile not düştü. Grup, ilk albümünü "Şahadet Vakti" adıyla çıkarmış, bunu "Kan Toprağa Düşünce", "Fecre Doğru / Yüreklere Yürüdük", "Sevdaları Yaşamak" ve son olarak 2002 yılında "Yarınların Adı Umut" adlı albümler izlemişti.

Yeni albüm "Sözü Var" 25 Kasım 2010 yılında dinleyicileriyle buluşacak.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum