1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Gözaltında Ölen Öğretmene İmam Verilmemesi Zulümdür!
Gözaltında Ölen Öğretmene İmam Verilmemesi Zulümdür!

Gözaltında Ölen Öğretmene İmam Verilmemesi Zulümdür!

Darbe girişimi soruşturmasında İstanbul’da gözaltına alınan ve rahatsızlanarak yaşamını yitiren öğretmen Gökhan Açıkkollu Diyanet'in gayri hukuki uygulaması eşliğinde defnedildi.

11 Ağustos 2016 Perşembe 16:08A+A-

Darbe girişimi soruşturmasında İstanbul’da gözaltına alınmasının 13. günü Emniyet’te rahatsızlanıp kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren öğretmen Gökhan Açıkkollu, eşinin memleketi Konya Ahırlı’da toprağa verildi.

Diyanet İşleri’nin 'darbecilerin cenaze namazının cami imamlarınca kılınmayacağı' talimatı nedeniyle cenaze namazını bir mahalle sakini kıldırdı.

BABASININ İSTEDİĞİ MEZARLIĞA GÖMDÜRMEYECEKLERDİ

Konuyla ilgili bugün bazı ayrıntılar ortaya çıktı. Buna göre Açıkkollu'nun cenazesi, ailesinin isteğine rağmen "Hainler mezarlığına gömülecek" gerekçesiyle kendilerine verilmedi, ilaçlama isteği de darbecinin cenazesi olduğu için geri çevrildi.

BU KEZ DE CENAZE ARACI VERİLMEDİ

Açıkkollu'nun babasının ısrarlarıyla cenaze ilaçlandı ve kendi memleketinde gömülme isteği kabul edildi ancak bu kez de cenaze aracı verilmedi. Baba Açıkkollu, oğlunun cenazesini Fiat Doblo marka ticari aracın arkasına, tabutun yarısı içeride yarısı ise dışarıda kalacak şekilde yerleştirerek memleketine götürebildi.

 

HABERE YORUM KAT

20 Yorum