1. HABERLER

  2. HABER

  3. Gözaltına Al; Sonra Delil Ayarlarız
Gözaltına Al; Sonra Delil Ayarlarız

Gözaltına Al; Sonra Delil Ayarlarız

Savcı İbrahim Baytekin, Beyoğlu Belediyesi ile İstanbul İtfaiye Daire Başkanlığı'nı kapsayan operasyonla 35 kişinin gözaltına alınması talimatını verdi.

17 Ocak 2014 Cuma 07:50A+A-

Cihat Arpacık / Yeni Şafak

İstanbul Cumhuriyet Savcısı İbrahim Baytekin dün akşam saatlerinde İstanbul Organize Şube Müdürlüğü'ne İstanbul İtfaiye Daire Başkanlığı ve Beyoğlu Belediyesi'ne yönelik operasyon yapılması talimatı verdi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ise 'Olay ve şahıs arasındaki bağlantı belli değil, belge yok, operasyon yapamayız' diyerek verilen talimatın kanunsuz olduğu gerekçesiyle talimatı yerine getirmedi. Emniyet, savcı hakkında kanunsuz emir gerekçesiyle suç duyurusunda da bulundu. Savcı Baytekin'in adli kolluğun talimatı uygulamaması üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gereğinin yapılması için yazı yazacağı öğrenildi.

16 ARALIK'TA YAPILAMADI

Yargı darbesi yoluyla hükümeti devirmeyi planlayan paralel yapılanma dün de İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nda Memur Suçları Bürosu Savcısı İbrahim Baytekin'in hukuksuz girişimiyle harekete geçti. İki yıl önce başlatılan İstanbul İtfaiye Daire Başkanlığı ile Beyoğlu Belediyesi'ni hedef alan soruşturma ile ilgili operasyon kararı 16 Aralık'ta alındı. 35 kişining özaltına alınması ve aralarında okul, kreş, hastane gibi yerlerin yer aldığı 300 binanın yangın ruhsatlarında usulsüzlük olduğu bahanesiyle basılması için talimat verilen operasyon bekletildi. Aralarında 7 bin sayfa tapenin de olduğu belgeler 31 Aralık'ta emanete teslim edilirken o güne kadar bu belgelerin nerelerde tutulduğu ve nasıl kayıt edildiği bilgisine ise ulaşılamadı.

DAHA ÖNCE KCK SAVCISIYDI

Savcının, emniyetin hukuksuz olduğu gerekçesiyle talimatı yerine getirmemek istemesi üzerine emniyete 'Önce gözaltına al, işlemleri sonra ayarlarız dediği, Emniyet birimlerinin ise suç duyurusunda bulunduğu kaydedildi. Diyarbakır'da yürütülen KCK davasının duruşma savcılığını yapan Baytekin geçtiğimiz dönem İstanbul Cumhuriyet Başsacılığı Memur Suçları Bürosu'nda görev yapmaya başlamıştı. 17 Aralık operasyonunun önemli bir ayağını da İstanbul Cumhuriyet Savcılığı Memur Suçları Bürosu yürütmüştü.Savcının operasyon yapılmasını istediği soruşturma 2 yıl öncesine dayanıyor. 2 yıl önce başlatılan ve soruşturma kapsamında 35 kişinin gözaltına alınması isteniyordu.

 

HABERE YORUM KAT