1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Göz Yaşartan Alevi Muhabbeti!
Göz Yaşartan Alevi Muhabbeti!

Göz Yaşartan Alevi Muhabbeti!

Gülen medyasında Alevi duyarlılığı kışkırtma boyutlarında seyrediyor!

27 Mayıs 2014 Salı 16:47A+A-

HAKSÖZ-HABER

Gülen cemaatinde hükümetle tutuştukları kavgadan bu yana adeta zihinsel bir transformasyon geçirmişçesine görüntüler sadır olmakta. Hükümete zarar vereceği ihtimali bulunan he konuya adeta balıklama dalma tutumunun her türlü örneği yaşanmakta. AB ile ilişkilerden 1 Mayıs’a, Soma’dan tutuklu gazeteciler konusuna kadar her konuda canhıraş bir muhalif tavır dikkat çekiyor. Düne kadar hiç umursanmayan, ilgilenilmeyen, hatta karşı tutum sergilenen pek çok konuda keskin tavır alışlar, sahiplenmeler sergileniyor.

Aleviler de bu bağlamda Gülen medyasının son dönemlerde çok sık dillendirdiği, büyük mağduriyet edebiyatına konu yaptığı başlıklardan biri. Hükümetin özgürlükleri daralttığı, topluda kutuplaştırmaya yol açtığı, ayrımcılık politikası güttüğü ve benzeri pek çok iddianın nesnesi olarak Aleviler ve Alevilik meselesi öne çıkartılıyor.

Bugün gazetesinin bugünkü manşeti bu tavrın devamı ve hatta çok daha radikal bir göstergesi olarak görülebilecek cinsten. Düne kadar tepeden tırnağa “polisçi” bir tutumun sahibi Gülenci gazete tam manasıyla provokatif bir manşet ve sayfalarca yazıyla polisin Okmeydanı’nda cemevini kasten hedef aldığı iddiasını gündeme taşıyor.

Cemaat asabiyesinin nelere kadir olduğunu bir kere daha ortaya koyan bu tutum Alevi duyarlılığından öte doğrudan Alevi kışkırtması olarak görülmeyi hak ediyor. 

bugun_270514.jpeg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum