1. HABERLER

  2. HABER

  3. Gökçek: ABD Hükümete Karşı Komplonun İçinde
Gökçek: ABD Hükümete Karşı Komplonun İçinde

Gökçek: ABD Hükümete Karşı Komplonun İçinde

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, ABD Büyükelçisi ile bir görüşmesini anlattı. Hükümete karşı, içinde ABD’nin de olduğu bir komplo olduğunu öne sürdü.

31 Ocak 2014 Cuma 21:27A+A-

Melih Gökçek, AK Parti'nin Ankara Beypazarı seçim bürosunun açılışında ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone ile Temmuz ayında yaptığı bir görüşmeyi anlattı, ABD’yi Türkiye’nin içişlerine karışmakla itham etti.

Türkiye’nin planladığı nükleer santral, 3. Köprü gibi büyük projeler yüzünden yabancıların Türkiye’yi ‘karıştırmaya’ karar verdiğini söyledi:

“Amerika'da, Türkiye'deki Ergenekoncular gibi Neoconlar bulunuyor. Neoconlar, Gezi ile Türkiye'yi karıştırmaya çalıştılar" dedi.

Gökçek sözlerini şöyle sürdürdü:

"ABD elçisini davet ettim. 'Size olayların aslını birebir anlatalım' dedim. Sonunda, 'Dehşete düştüm' dedi. 'Kasım-aralık aylarında Başbakan Erdoğan ve Ak Parti iktidarı gidecek' demişsiniz dedim. 'Kim söyledi?' dedi, 'yalanlasanıza' dedim. Yalanlamadı. 17 Aralık'tan sonra da 'Bir imparatorluğun çöküşünü seyrediyorsunuz' dedi. Uluslararası olaylar olduğu o kadar net yani. Her şey organize.”

ABD Büyükelçiliği'nden açıklama

Gökçek'in konuşmasından kısa süre sonra ABD Büyükelçiliği'nden yazılı bir açıklama yapıldı, ABD’nin Türkiye’nin içişlerine karışmadığını daha önce dile getirdik denildi: 

“Büyükelçilik, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Büyükelçi Francis Ricciardone ile 22 Temmuz’daki görüşmesi ile ilgili yanlış açıklamayı tamamen reddetmektedir.”

Açıklamada, Gökçek ve Ricciardone’nin bu görüşmesinde, ABD tarafı, “Amerika Birleşik Devletleri'nin parti veya grupları degil, her zaman Türkiye’yi ve paylaştığı ilkeleri desteklediğini” vurguladığı belirtildi.

Aynı toplantıda Ricciardone'nin, “Paylaşılan demokratik değerler arasında vatandaşların ifade özgürlüğü ve barışçıl toplantı hakkının da bulunduğu" nun üstünde durduğu vurgulandı. Büyükelçiliğin basından gelecek sorulara hazır olduğuna da dikkat çekildi:

“Amerika’nın politikaları üzerine doğru bilgilendirilmiş tartışmaları, özellikle Türk ve Amerikalılar için önemli olan uluslararası ve yerel konularda, hoş karşılıyoruz ve basından gelen soruları dürüstçe cevaplamak üzere hazır bulunuyoruz."

Başbakan eleştirmişti

21 Aralık 2013’te de Ricciardone’nin hükümeti kastederek, 17 Aralık yolsuzluk operasyonuyla igili “Bir imparatorluğun çöküşünü izliyorsunuz” dediği öne sürülmüştü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’da isim vermeden Ricciardone’yi eleştirmiş, istenmeyen adam ilan edilebileceğini söylemişti. ABD de Büyükelçi’nin bu yönde sözler sarf etmediğini ve ABD’nin Türkiye’nin içişlerine karışmadığını açıklamıştı.

Kaynak:Al Jazeera

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum