1. HABERLER

  2. HABER

  3. Göçükten Madenciler Değil, Dramlar Çıkıyor!
Göçükten Madenciler Değil, Dramlar Çıkıyor!

Göçükten Madenciler Değil, Dramlar Çıkıyor!

Ermenek'te mahsur kalan maden işçilerinden birisinin ilk iş günü olduğu öğrenildi. Maden önünde bekleyen bir madenci annesinin sözleri ise yürek burktu: 'Oğlum yüzme de bilmez ki suyun içinde ne yaptı?'

30 Ekim 2014 Perşembe 23:40A+A-

Ermenek ilçesindeki kömür ocağında mahsur kalan 18 işçiden Osman Çoksöyler'in işe, kazanın gerçekleştiği gün başladığı bildirildi.

Osman Çoksöyler'in (29) yakınları, olay yerinden gelecek iyi haberleri umutla bekliyor. İşçinin 6 yıllık eşi Şadiye Çoksöyler'in gözyaşları ise hiç dinmiyor.

Çaresizliğini ve acısını çocukları 5 yaşındaki Asude Zeynep ve dört aylık Kübra Adile ile bastırmaya çalışan anne Çoksöyler, yakınlarının desteğiyle ayakta duruyor.

Şadiye Çoksöyler, olayı duyduktan sonra perişan olduklarını söyledi. Her gün sanki eşi gelecekmiş gibi gözlerinin kapıda olduğunu dile getiren Çoksöyler, umudunu hala ilk günkü gibi taze tutmaya çalıştığını kaydetti.

"GİTME" DİYE YALVARDI

"Eşim gece yarısı gelip ertesi gün madende işe başlayacağını söyledi. O gün işe gitme diye çok yalvardım ama beni dinlemedi" diyen Çoksöyler, şöyle devam etti:

"Kızımız rahatsız, onu hastaneye götürelim' dememe rağmen gitmek için ısrar etti. Hep içimde korku vardı. Panik halindeydim. Sabah namazını kılıp hazırlanmaya başladı. Yine 'gitme' dedim. Kararından vazgeçiremeyeceğimi anlayınca öğlen yemesi için ekmek reçel, zeytin ve peynir hazırladım. Hatta boğazından kuru kuruya geçmez diye meyve suyu yapmıştım. 20 dakika içinde kömür karasıyla yemek mi yenilir, nasıl insanlık bu?"

Çoksöyler, biri beşikte iki çocuğuyla ne yapacağını bilemediğini vurgulayarak, "Eşim ve mahsur kalanlar için sürekli dua ediyorum. Kızım sürekli babasını soruyor. Ben de 'Baban orada mahsur kalanları kurtarmaya gitti, gelecek' diyerek oyalıyorum" dedi.

madencinin-annesi-ayse-gokce.jpg

"OĞLUM YÜZME DE BİLMEZ Kİ..."

Kömür ocağında yaşanan kazanın ardından Tezcan Gökçe'den iyi bir haber gelmesini bekleyen 75 yaşındaki babası Recep ile annesi Ayşe Gökçe, büyük endişeyle gelişmeleri takip ediyor.

Ayşe Gökçe, ellerinden hiçbir şey gelmemesinin üzüntüsü içerisinde olduklarını söyledi. Olayı duyunca ne yapacaklarını bilemediğini dile getiren Gökce, o günden sonra sürekli ağladığını ifade etti.

"Oğlum yüzme de bilmezdi, suyun içinde ne yaptı? Geceleri uyuyamıyorum. 'Ocağa gitme artık' diye kaç defa söylememe rağmen beni dinlemedi" diyen Gökçe, geceleri kendileri için sabah olmadığını vurguladı.

Baba Gökçe ise torunlarına babalarının ocakta olduğunu ve geleceğini söylediklerini anlattı.

"GİTTİ Mİ BENİM OĞLAN ŞİMDİ, SAKLAMAYIN"

Böyle bir olayın başlarına geleceğini hiç düşünmediklerini belirten Gökce, şöyle konuştu:

"Olayı duyduğumuzda acımızdan çok ağladık. Annesinin ve eşinin 'işi bırak' demesine rağmen onları hiç dinlemedi. 'Burada dursam ne yapacağım. Gidip çalışayım' derdi. Hala oğlumdan iyi bir haber alamadığımız için perişan olduk. İki gündür 'akşam gelecek' diye gözümüz kapıda ama hala gelmedi. Kimse de bir şey söylemiyor."

Röportaj sırasında Gökçe, "Gitti mi benim oğlan şimdi, saklamayın" diye sorduğu AA muhabirinden, "Henüz hiçbir şey belli değil. Çalışmalar sürüyor" cevabını alınca biraz rahatladı.

Kaynak: AA

 

HABERE YORUM KAT