1. HABERLER

  2. HABER

  3. Göçerlerin Hayatı PKK’nın Saldırıları İle Daha Zorlaştı
Göçerlerin Hayatı PKK’nın Saldırıları İle Daha Zorlaştı

Göçerlerin Hayatı PKK’nın Saldırıları İle Daha Zorlaştı

Karacadağ Göçerler Derneği Başkanı Hamza Ağan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede çok sayıda ailenin göçerlik yaparak hayatlarını sürdürdüğünü anımsattı.

04 Ocak 2016 Pazartesi 23:56A+A-

Göçerlerin yıllardır yaylalara gidiş dönüşlerde bazı zorluklarla karşılaştıklarını belirten Ağan, hükümetin başlattığı Çözüm Süreci döneminde bu sorunların ortadan kalktığını ifade etti.

Kilometrelerce yolu yaya gidip geldiklerini ifade eden Ağan, şöyle konuştu: "Hem yolda hem de kaldığımız yerlerde sıkıntılar yaşıyoruz. Terör örgütünün sınırlarımızdan çıkmasını bekliyoruz. Hükümetimiz kalıcı barışın sağlanması için gerekli adımları attı. Bu sorun çözülse her şey yoluna girer sadece göçerler değil herkes rahatlıkla işini yapar. Huzur ortamı oluşursa özellikle göçerler için işler kolaylaşacaktır. Biz yıllardır terör olaylarından çok çektik, Çözüm Süreci'nde ise dünyaya sanki yeniden geldik. Vurmakla, kırmakla hiç kimse bir yere varamaz. Hiç kimsenin kendi çıkarları için bu ülkeyi, vatanı bölmeye hakkı yoktur. Göçerler, terör olayları nedeniyle bu yaz büyük korku yaşadık, bu olaylar bitmezse birçok aile bu yıl korkudan göç edemeyebilir."

PKK saldırıları nedeniyle bu yazı sıkıntılı geçirdiklerini anlatan Bağatimur, "Çözüm Süreci'nde huzuru bulmuşken, çatışmaların yeniden başlaması bizi derinden üzdü, yazın nasıl göç edeceğimizi şimdiden düşünmeye başladık" dedi.

Bağatimur, Şanlıurfa'ya dönüşte yollardaki sıkıntılardan dolayı hayvanlarını tırlarla getirmek zorunda kaldıklarını aktardı.

Amşe Turan da göçerliğin zaten zorluklarla dolu bir iş olduğunu belirterek, PKK saldırılarında dolayı sıkıntılı bir sürece girdiklerini dile getirdi.

FOTO GALERİ

Etiketler :

HABERE YORUM KAT