1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Skandal karar: Suriyeli sanılan Faslı turistler Azez'e sınırdışı edildi
Skandal karar: Suriyeli sanılan Faslı turistler Azez'e sınırdışı edildi

Skandal karar: Suriyeli sanılan Faslı turistler Azez'e sınırdışı edildi

On binlerce insanın basit, sıradan ve çoğu zaman haksız sebeplerle deport edildiği bugünlerde göç müdürlüğü skandal olarak ifade edilebilecek bir karara da imza attı.

15 Ağustos 2023 Salı 01:31A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’ye yasal yollarla turist olarak gelen Faslı iki şahsın ‘Suriyeli’ zannedilerek Suriye’nin Azez bölgesine gönderilmek üzere sınırdışı edildiği öğrenildi. Fas Dış İşleri yetkililerinin devreye girmesiyle şahısların Azez yerel meclisinden teslim alınmasıyla suhulete varan olay, Türkiye’de son dönemde ayyuka çıkan sınırdışı kararlarının sıhhati konusunda büyük soru işaretlerini tekrar gündeme getirdi.

Yasal yollarla ülkeye girmiş ve ülkede yasal olarak bulunan şahısların ‘Suriyeli zannedilmek’ ağır suçu(!) dışında bir gerekçe olmaksızın sınırdışı edilmeleri gelinen trajikomik durumu açıkça ortaya koymaktadır.

Evraklarının sağlıklı bir şekilde incelenmemiş olduğunu ve şahısların tercüman vasıtasıyla kendilerini ifade etmelerinin önüne geçildiği açıkça ortada olan bu vakıa sınırdışı kararlarının nasıl ve ne şartlarla verildiğine ilişkin ibretlik bir örnek teşkil etmiştir.

Söz konusu işlemi tesis eden memurlar hakkında görevi kötüye kullanma yahut görevi ihmal etme suçlarından adli soruşturma ve ayrıca idari soruşturma başlatılıp başlatılmayacağı da merak konusu.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum