1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Giresun’un Dereli ilçesindeki selde 3 kişi kayboldu
Giresun’un Dereli ilçesindeki selde 3 kişi kayboldu

Giresun’un Dereli ilçesindeki selde 3 kişi kayboldu

AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, Giresun'un Dereli ilçesinde meydana gelen sel felaketinde 3 vatandaşın kaybolduğu bilgisinin olduğunu belirtti.

23 Ağustos 2020 Pazar 00:14A+A-

AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, Giresun'un başta Dereli ve Yağlıdere ilçelerinde olmak üzere büyük bir afetle karşı karşıya olduğunu belirterek "Şu ana kadar 3 kişinin Dereli ilçesinde selde kaybolduğu yönünde bilgi geldi; konu araştırılıyor" dedi.

Giresun'da bugün yoğun bir yağmur yağışı yaşandığını belirten Öztürk "Yetkililerle sürekli görüşerek afet ile ilgili bilgi almaya çalışıyoruz. Valilikçe bir kriz masası oluşturuluyor. Şu ana kadar Yağlıdere ve Dereli ilçelerine sahilden ulaşım sağlanamıyor. Şu ana kadar 3 kişinin Dereli ilçesinde kayıp olduğu yönünde bilgi geldi. Konu araştırılıyor. Bölgedeki HES kapaklarının açıldığı yönünde gelen ihbarlar da var. Bunlarla ilgili DSİ yetkililerinden bilgi almaya çalışıyoruz. Giresun bir afetle karşı karşıya devletimiz milletimizin yanındadır" dedi.

Giresun'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle cadde ve yollar göle dönerken, 2 binanın çevresindeki istinat duvarı çöktü. Bir araç çöken duvarın altında kalırken, ölen ya da yaralanan olmadı.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT