1. HABERLER

  2. HABER

  3. “Gericilik Görüldüğü Yerde Ezilecektir!”
“Gericilik Görüldüğü Yerde Ezilecektir!”

“Gericilik Görüldüğü Yerde Ezilecektir!”

28 Şubat Davasını protesto eden Kemalist ulusalcıların kullandığı jargon kimin jargonu?

04 Eylül 2013 Çarşamba 12:55A+A-

Yılmaz Bilgen / Haksöz-Haber

28 Şubat Davası Ankara’da Kemalist ulusalcılar tarafından protesto edildi. Gösteride konuşan İşçi Partisi Ankara İl Başkanı Osman Yılmaz, gericiliğin görüldüğü yerde ezileceğini ve bunun bin yıl daha kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.

Cumhuriyet tarihinin en karanlık süreçlerinden olan 28 Şubat darbesi faillerinin yargılandığı Ankara Adliyesi önünde toplanan grup, “NATO’nun değil Atatürk’ün Ordusu” ve  “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” şeklinde sloganlar attı. Suriye ve Beşşar Esed’e destek sloganları da atan ulusalcı grup adına Türkiye Emekli Subaylar Derneği Başkanı Emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş ve İşçi Partisi Ankara İl Başkanı Osman Yılmaz birer konuşma yaptı. Emekli korgeneral, davanın siyasi olduğunu yıpratılmak istenenin Türk Ordusu olduğunu belirtti. Osman Yılmaz ise 28 Şubat’ta başlayan sürecin 1000 yıl daha devam edeceğini ifade etti. 28 Şubat’ın kudretli isimlerinden Çetin Doğan’ın açıkça ifade ettiği “Acımak yok tepelemek var!” sözüne paralel bir dil kullanan Osman Yılmaz, “Gericilik görüldüğü yerde ezilecektir. 28 Şubat da bin yıl sürecek denmişti; biz de buradan bu sürecin bin yıl daha süreceğini ilan ediyoruz. Bu mücadeleyi millet bırakmayacak!” şeklinde konuştu.

28-subat-davasi-ip-protesto.jpg

Halkı Tepelemek!

O meşum süreçte darbeci general Çetin Doğan’a ait kan ve vahşet kokan sözler ise şunlardı:

“Toplumsal olaylarda artık acıma, bilmem ne yapma filan yok. Ülkeyi götürmek isteyen bayrak açmış adamlar, yeşil bayrakla dolaşan insanlara karşı öyle tavizdir bilmem nedir efendim dağılınız bilmem ne dağılma değil toparlanma var. Tepeleme var.”

Ulusalcıların gericilik-yobazlık ibaresinden İslam’ı kastettikleri bilinen bir gerçek. Cumhuriyet tarihi boyunca Müslümanları gerici damgasıyla yaftalayan anlayış ilhamını Cumhuriyetin “banisi” M. Kemal’den almaktadır.

Halkın tepelenmesi tabiri de M. Kemal’e aittir. 1926 yılında yaptığı konuşmada şöyle demektedir: “Benim ve benimle aynı görüşte arkadaşlarımın yapacağı şey mutlaka ve mutlaka o adamı tepelemektir. Sizlere bunun da ötesinde bir söz söyleyeyim. Mesela bunu sağlayacak kanunlar olmasa, bunu sağlayacak meclis olmasa, öyle olumsuz adımlar atanlar karşısında herkes çekilse ve ben kendi başıma yalnız kalsam, yine tepeler ve yine öldürürüm.” (Ergün Aybars, Atatürk, Modernleşme ve Laik Demokrasi, İleri Kitabevi, sf. 23, İzmir 1964)

İşçi Partisi Ankara İl Başkanının açıkça dile getirdiği Müslümanları ezme hevesi de yine askeri oldukları M. Kemal’den alınan ilham ile sürdürülen bir söylemdir. Cumhurbaşkanı olduktan sonra seküler bir anlayışı egemen kılan M. Kemal, ülkede meydana gelen tüm olumsuzlukları Müslümanlara bağlayarak hepsinin başını ezeceğini beyan etmektedir:

“Bütün tarihimizde uğradığımız felaketlerin hemen hepsi, daima bu yobazların başının altından çıkmıştır. Fakat çok iyi oldu. Çünkü bu sefer başlarını bir daha kaldıramayacakları şekilde ezeceğim.” (Ali Naci Karacan, Atatürk’e Ait Bir Hatıra, Milliyet Gazetesi, Yıl: 5, Sayı: 1610, 11 Kasım 1954)

***

28 Şubat Davasını protesto eden Mustafa Kemal'in askerleri:

HABERE YORUM KAT

1 Yorum