1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Geri iade korkusu yaşayan sığınmacının ailesini de gözaltına aldılar!
Geri iade korkusu yaşayan sığınmacının ailesini de gözaltına aldılar!

Geri iade korkusu yaşayan sığınmacının ailesini de gözaltına aldılar!

Türkiye'de yaşayan Tacik sığınmacı Kerim Aliyev'in, işkence ve kötü muameleyle karşı karşıya olduğu Tacikistan'a iade edileceği öne sürülüyor.

28 Şubat 2023 Salı 17:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Kerim Aliyev ülkesinde yaşadığı zorluklardan kurtulmak için Türkiye’ye sığındı. Aliyev’in mağduriyeti ne yazık ki bununla sınırlı kalmadı.

Geçtiğimiz günlerde ilk olarak İstanbul'daki Binkılıç Geri Gönderme Merkezi'nde tutulan Aliyev depremin ardından ise çeşitli gerekçelerle İzmir'deki Harmandalı Geri Gönderme Merkezi'ne nakledildi. Kerim Aliyev’in nasıl bir kabahat işlediği ise bilinmiyor!

Kerim Aliyev ülkesine iade edilmesi durumunda ise akıbetinin ne olacağı meçhul. Aliyev ailesinden kopartılırken eşi Gulafzo Aliyeva ile çocukları Habbab, Halid, Hafsa, Hubeyb, Hanzala ve Meryem'in de gözaltına alındığı ifade ediliyor. Gelen son bilgilere göre ise çocuklarından ikisi serbest bırakıldı.

Eğer ki başta Kerim Aliyev olmak üzere tüm aile serbest bırakılmazsa Türkiye’deki yetkili makamlar göz göre insanları ölüme göndermiş olacak! Yetkilileri sorumlu davranmaya davet ediyoruz…

k-a-1.jpeg

k-a-2.jpeg

k-a-3.jpeg

k-a-4.jpeg

HABERE YORUM KAT

5 Yorum