1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Geri Gönderme Merkezi, Doğu Türkistanlı anneyi deport etme vebalinden son anda kurtuldu! 
Geri Gönderme Merkezi, Doğu Türkistanlı anneyi deport etme vebalinden son anda kurtuldu! 

Geri Gönderme Merkezi, Doğu Türkistanlı anneyi deport etme vebalinden son anda kurtuldu! 

2016 yılından beri Türkiye’de ikamet eden 8 çocuk annesi Doğu Türkistanlı Haiernisa Abudujilili, zalim Çin’e iade edilmek üzere Balıkesir İl Göç İdaresi’ne götürülmüştü. Abudujilili deport edilmesine ramak kala tepkiler üzerine serbest bırakıldı.

24 Eylül 2023 Pazar 22:57A+A-

HAKSÖZ-HABER

Sık sık deport vakıalarıyla gündeme gelen Doğu Türkistanlı Müslümanlar cephesinde şükür ki bu kez hayırlı bir gelişme yaşandı. 2016 yılından beri Türkiye’de mukim olduğu halde zalim Çin’e iade edilmek üzere Balıkesir İl Göç İdaresi’nde tutuklu kalan Haiernisa Abudujilili, tepkiler üzerine son anda deport edilmekten kurtuldu. Böylece ilgili bakanlık büyük bir vebal altına girmemiş oldu!

Türkiye’de ikamet izni olan ve 2016’dan beri İstanbul Sefaköy’de oturan Haiernisa Abudujilili, 2020’de Türkiye vatandaşlığı almak için başvuru yapmış ve 18 yaşının altındaki çocuklarına Türkiye vatandaşlığı başvurusunu yapabilmek için Çin’deki eşinden vekalet belgesi getirtmişti. 2022’de vatandaşlık başvurusu reddedilen Haiernisa Abudujilili’ye, sunduğu eşine ait vekalet belgesinin sahte olduğu suçlamasıyla dava açılmış hakkında 2 yıl 6 ay hapis cezası verilmiş, 2 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilmiş ve Balıkesir İl Göç İdaresi’ne götürülmüştü.

"BABAMIZA KAVUŞMAK İSTERKEN ANNEMİZ ÇİN'E TESLİM EDİLMESİN"

48 yaşındaki 8 çocuk annesi kadının çocukları Serbestiyet'ten Onur Erkan'a konuşmuş ve annelerinin Çin'e deport edilmesinden endişe duyduklarını dile getirmişlerdi. 2016’da toplama kampına gönderilen babalarının 7 yıldır sesini bile duyamadıklarını söyleyen çocukları "Babamıza kavuşmak isterken bir de annemiz Çin zulmüne teslim edilmesin." demişti.

SERBEST BIRAKILDI

Çin’e deport edilme riski bulunan sekiz çocuk annesi Uygur Haiernisa Abudujilili (48) geri gönderilme merkezinden serbest bırakıldı.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum