1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. “Gerçek Hukukçu Olsalardı Bu Davayı Düşürmezlerdi”
“Gerçek Hukukçu Olsalardı Bu Davayı Düşürmezlerdi”

“Gerçek Hukukçu Olsalardı Bu Davayı Düşürmezlerdi”

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, mahkemenin çok acele bir karar verdiğini söyleyerek, "Gerçekten hakim, gerçekten hukukçu olsalardı bu davayı hiçbir şekilde düşürmezlerdi, devam ettirirlerdi" dedi.

13 Aralık 2016 Salı 04:48A+A-

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Başkanı Bülent Yıldırım, TVNET ekranlarında Merve Şebnem Oruç'un sunduğu Karşı Karşıya programına konuk oldu.

Yıldırım programda, Akdeniz'in uluslararası sularında Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırıya ilişkin davanın düşürülmesine yönelik çarpıcı açıklamalar yaptı.

Gerekçeli kararda hiçbir suçun kabul edilmediğini belirten Yıldırım, mahkemenin çok acele bir karar verdiğini ifade etti.

Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"İsrail ile yapılan anlaşmada davanın düşürüleceğine ilişkin bir madde yok.

İnsanlara kötü davranıldı, hakaret edildi. Hakim hakimliğini, savcı savcılığını yapmadı.

Savcı, "Türkiye bir kez egemenlik hakkından vazgeçiyor" diye açıklama yaptı. Bu nasıl bir açıklama?

Mahkeme heyeti uluslararası anlamda şunu yaptı: Demek ki bir ülkenin vatandaşı öldürülebilir.

İsrail anlaşmayı imzaladığı günden itibaren Türkiye'nin aleyhine propagandalar daha çok arttı. İsrail'in en önemli özelliği yalan söylemesidir.

Gerekçeli kararda hiçbir suç kabul edilmedi. İlk defa birinci dünya savaşından sonra resmi elbiseli bir ordunun askeri Türk vatandaşını öldürmüş oldu.

Mahkemenin verdiği bu karar İsrail'in elini güçlendirmiş oldu. İsrail bunun hiçbir cezasını çekmeyecek mi? Mahkeme çok acele etti ve çok acı karar verdi.

Gerçekten hakim, gerçekten hukukçu olsalardı bu davayı hiçbir şekilde düşürmezlerdi, devam ettirirlerdi. Bu karara kim "evet" dediyse Allah katında bunu ödeyecektir."

HABERE YORUM KAT

1 Yorum