1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Gençler İskilipli Atıf Hoca’yı Unutmadı
Gençler İskilipli Atıf Hoca’yı Unutmadı

Gençler İskilipli Atıf Hoca’yı Unutmadı

16 Temmuz Gençlik Hareketi, şahadetinin yıldönümünde İskilipli Atıf Hoca’yı anma programı düzenledi.

06 Şubat 2012 Pazartesi 14:33A+A-

16 Temmuz Gençlik Hareketi, şahadetinin yıldönümünde İskilipli Atıf Hoca’yı anma programı düzenledi. İHH Genel Merkez Binasında düzenlenen programa katılan Araştırmacı Yazar Bahadır Kurbanoğlu, İstiklal Mahkemeleri ve İskilipli Atıf Hoca konulu seminer verdi.

Fatih Saraçhane Parkı’nda sistemin ilk dönem kurbanlarından İskilipli Atıf Hoca, İstiklal Mahkemeleri ve şapka zulmünün tüm kurbanları için gerçekleştirdiği eylemin ardından gençler, bir sonraki gün İskilipli Atıf Hoca'yı Anma Programı’nda bir araya geldi. 16 Temmuz Gençlik Hareketi tarafından düzenlenen salon programında sanatçı Mikail yeni bestelediği parçaları okurken, o dönemi anlatan Kelebekler Sonsuzluğa Uçar filminin gösterimi gerçekleştirildi.

İHH İstanbul Genel Merkez binasında bir araya gelen gençler İstiklal Mahkemeleri’nde asılan İskilipli Atıf Hoca’yı unutmadıklarını belirtti. Programa katılan Araştırmacı Yazar Bahadır Kurbanoğlu İstiklal Mahkemeleri’nin iç yüzünü ortaya koyarken o dönem asılan insanların büyük çoğunluğunun suçsuz olduğunu kaydetti. Kurbanoğlu, “İnsanlar bu meseleyi konuşmaktan kaçıyorlar. O dönem neler oldu tam olarak bilmiyoruz. Kaç insan asıldı, asıl mesele neydi ortaya çıkmalı. Neden kaçıyorlar? Eğer yakın tarihle yüzleşmekten korkmuyorsa arşivleri açınlar!” dedi.

Programda dostluk ve kardeşliğe vurgu yapılırken, 16 Temmuz Gençlik Hareketi adına konuşan Adem Özköse, gençlerin zulme sessiz kalmamaları gerektiğini, zulüm kimden gelirse gelsin karşısında durulması ve zulüm gören kim olursa olsun yanında durulması gerektiğini kaydetti. Özköse, “Suriye’de yaşananları görüyorsunuz. Bu katliamlar tarihiyle yüzleşmeyen bir rejim tarafından gerçekleşiyor. Güçlü bir ülke olmak için tarihindeki şüphelerimizden sıyrılmamız gerekir. İskilipli Atıf Hoca’nın asılması da bunlardan biridir. Şapka kanuna karşı koydu diye bir insanı asıyorsanız hesabını da verirsiniz.” diye konuştu.

16temmuz-20120205-2.jpg

16temmuz-20120205-3.jpg

16temmuz-20120205-4.jpg

16temmuz-20120205-5.jpg

16temmuz-20120205-6.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum