HAKSÖZ HABER
Azerbaycan’da yönetimin başörtüsüne karşı yasakçı tutumu tepki toplarken bir destek açıklaması da Genç Hareket’ten geldi.
Yapılan açıklamada “Azerbaycan’da başörtüsüne yönelik yasağı kabul etmiyor, kardeşlerimizin inançlarını özgürce yaşayabilmelerini istiyoruz.” denildi.
Açıklamanın tam metni:
Azerbaycanlı Müslüman Kardeşlerimizin Yanındayız
Azerbaycan hükümetinin ne olduğu belirsiz “laiklik” kavramını kullanarak kendi müslüman halkına yönelik başlattığı devlet okullarında başörtüsünü yasaklama kararını yakından takip ediyoruz.
Azerbaycan’ın ve Aliyev hükümetinin tarihin gördüğü en büyük soykırımlardan biri olan Gazze Soykırımı sürecinde dünya çapında siyonist rejimin yanında duran sadece birkaç suç ortağı devletten biri olduğu hesaba katıldığında kendi halkına reva gördüğü zulmün arkasındaki zihniyet kendini açıkça ele veriyor.
Bizler kardeşlik ufkumuzu basit ve dar sınırlara hapsedemeyecek kadar yüce bir dinin mensupları olarak gönül coğrafyamızın her bir ferdine aynı derecede muhabbet besliyoruz.
Bizler mazluma kimliğini sormuyoruz. Zalimin bizden olup olmamasıyla da ilgilenmiyoruz.
Azerbaycan’da baskı altına alınan kardeşlerimizin Türkiye sınırları dışında olması gönüllerimizin ayrı olduğu anlamına gelmiyor. Aynı şekilde zalimin sadece aynı soydan olması İslam kardeşliğinin tesisi için tek başına anlamlı bir bağ değildir.
Azerbaycan hükümetini girdikleri bu çağdışı yollardan dönmeye, İslam kardeşliğinin gereklerini yerine getirmeye davet ediyoruz.
Genç Hareket olarak Azerbaycan’da Filistin’de, Suriye’de, Doğu Türkistan’da dünyanın hangi uzak köşesinde olursa olsun baskı ve zulüm altındaki tüm kardeşlerimizle dayanışma içerisinde olduğumuzu ilan ediyoruz.


