1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Genç Birikim Dergisi’nin Temmuz Sayısı Çıktı
Genç Birikim Dergisi’nin Temmuz Sayısı Çıktı

Genç Birikim Dergisi’nin Temmuz Sayısı Çıktı

Genç Birikim dergisi yeni çıkan Temmuz sayısında Mavi Marmara gemisini, açılım tartışmaları ve şiddet sarmalını işliyor.

10 Temmuz 2010 Cumartesi 18:00A+A-

  

Genç Birikim Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ali Kaçar "PKK Terörü ve Derin Devlet" başlıklı yazısında PKK'nın varlığının gerçekte neye bağlı olduğunu irdeliyor. PKK'nın emperyal amaçlı bir oyunda basit bir figüran olduğunun belirtildiği yazıda PKK'nın ırkçı, içinde yaşadığımız rejim gibi laik, baskıcı, totaliter ve tek tipçi bir zihniyete sahip olduğu, PKK hareketinin sadece PKK'lıların kendi gayretleriyle geliştiğini ve 25 yıla yakın bir süre düzenli bir orduya karşı savaşı devam ettirebilecek güce geldiğini söylemenin elbette mümkün olmadığı, PKK'nın bu gücünü, hem ülke içinde ve hem de ülke dışında, çeşitli karanlık ve sömürgeci güçlerce sağlanan silah, para, eğitim, barınma ve himaye etme yani hem askerî hem de lojistik destekle devam ettirdiği tespitlerine yer veriliyor.

 

İsrail'in kuşatması altında bulunan, ekmek, ilaç, su ve diğer insani ihtiyaçlarına dahi ambargo konulan Filistinlilere yardım amacıyla yola çıkan ancak Gazze'ye varamadan Siyonist katil İsrail'in saldırısına uğrayan Mavi Marmara gemisinde bulunanlardan M. Şerif Niziplioğlu'nun bu kutlu yolculuğunu Genç Birikim Dergisi Konferans Salonunda Ankaralı Müslümanlara anlattığı programın çözümünü de dergide bulabilirsiniz. M. Şerif Niziplioğlu konuşmasında şöyle diyor: "Biz onun dinine sımsıkı sarılırsak, biz onun davası uğrunda mücadele edenlere, ezilenlere sahip çıkarsak Rabbimizin de bunun karşılığında bize bunun karşılığını ve bereketini vereceğini bu olayla birlikte hepimiz müşahede ettik. Bunun için Allah'a çok hamdetmek zorundayız."

 

Celal Sancar'ın "Gazze Şeridi'ne Ablukanın Tarihi Arka Planı" isimli BBC'den aktardığı yazısında, Gazze'ye uygulanan ambargonun tarihi ve tanıkların yaşadığı olaylar da bizzat kendileri tarafından anlatılmış.

 

Mahmut Celal Özmen de "Gazze'de Bir İşgal Yaşanıyor!" başlıklı yazısında Gazze'yi ve son zamanlarda yaşananları konu edinmiş.

 

Bünyamin Ateş "Açılım Başarısızlığa Mahkum(du)!.." isimli yazısında kavramsal çerçeve elde etmek amacıyla farklılıklarla bir arada yaşamak konusunu  açıklamaya çalışmış.

Asr-ı saadetin ilk mücahid/medrese talebeleri demek olan Ashâbu's-Suffe, Muhammed Mahi Münir tarafından anlatılmış.

"Irkçılığa Karşı İslam Kardeşliği" başlıklı yazısında İdris Gökalp dinimizin ırkçılığa nasıl baktığını anlatmış. Yazar konu ile ilgili olarak yazısında şunları dile getirmiş: "Ümmet ırkçılık belası ile bir çıkmaza sokulmaktadır. Çare bellidir: İçi vahiyle doldurulmuş, kuşatıcı, adil, her türlü zulme ve şirke "La" diyen, şefkat ve merhamet temelli bir "İslam kardeşliği."

 

Sümeyra Arslan'ın "İnsan"; Fatih Pala'nın "Gemi Yarenleri ve Bahaddin Yıldız Özelinde Kadir - Kıymet Bilmek...";  Ayşe Merve Adanur'un, Muhammed Esed'in hayatının konu edinildiği "Rüya İle Gelen Hidayet" Leyla Özcan'ın "Fıkhî Mezhepler" isimli yazıları dergide yer alan diğer yazılar.

 

İletişim: 0312 229 67 18-19

 

HABERE YORUM KAT