1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Genç Birikim Dergisi’nin Mayıs Sayısı Çıktı
Genç Birikim Dergisi’nin Mayıs Sayısı Çıktı

Genç Birikim Dergisi’nin Mayıs Sayısı Çıktı

Genç Birikim Dergisinin Mayıs sayısı çıktı. Dergide bu ay da Ortadoğu coğrafyasında yaşanan son olaylar incelenmiş. İşte bu sayıda yer alan yazılar...

16 Mayıs 2011 Pazartesi 09:30A+A-

Genç Birikim Dergisinin Genel Yayın Yönetmeni ve Araştırmacı-Yazar Ali KAÇAR "Baas Diktatörlüğü ve Suriye'de Halk Direnişi!" başlıklı yazısında Suriye'deki halk direnişini incelemiş. Bugünkü durumu sağlıklı değerlendirebilmek için bölgenin ve bu bölgede kur(dur)ulan devlet(çik)lerin tarihi sürecini irdelemiş. Suriye'nin işgal edilmesinden şu anki durumuna gelinceye kadarki süreci kronolojik olarak anlatmış; oğul Beşşar Esad'ın zalimlikte Hafız Esad'tan hiç de geri kalmadığını ortaya koymuş ve bu zulmün Allah'ın izniyle mutlaka sona ereceği tespitinde bulunmuş. Yazısında ayrıca İran'ın, Baas diktatörlüğünü desteklemekle anlaşılması zor bir çelişkiye düştüğünü belirtmiş.

 

Süleyman ARSLANTAŞ "Ortadoğu'ya Bakış" başlıklı yazısında; Ortadoğunun kısa tarihini ve petrolün Batılılar açısından ne kadar önemli olduğunu anlatmış. İslam'ın, belki de siyasal boyutu olmaksızın ve yalnızca ibadi (fıkhi anlamda) boyutu itibariyle Batı tarafından kabul edilebilir, müsamaha edilebilir bir din olabileceği, ancak İslam'ın siyasi boyutu ya da bütüncül İslam'ın, gerek bölgesel faaliyetleri olan emperyal güçler için ve gerekse onların vekilharcı olan despot yerel yöneticiler için kabul edilemez bir olgu olduğu tespitinde bulunduktan sonra yazısını; "Tüm bunlar olup-biterken şüphesiz Müslümanların, Tevhid akidesine iman edenlerin gelişen olaylar ve kendi duruşlarına isabetli bir bakış ve teşhis için yeniden Kur'an aynasında kendilerini gözden geçirmeleri gerekmektedir" tespitiyle sona erdirmiş.

 

İbrahim Hakkı TOPRAK "Kendilerine: "Yeryüzünde Fesat Çıkarmayın" Denildiğinde: "Biz Sadece Islah Edicileriz" Derler" başlıklı yazısında; "ABD'nin Usame Bin Ladin operasyonu uluslar arası hukukun katli, İslam Dünyasının aşağılanması olduğu halde, özellikle Türkiye'de yapılan açıklamaların adalet ve vicdanla asla bağdaşmayacağını ortaya koymuş.

 

Bünyamin ATEŞ "İlluminati" başlıklı yazısında; "Türkiye Afganistan ve Lübnan'da ne aramaktadır? Türkiye'nin ekonomik sistemi neden sömürüye dayanmaktadır? Başörtüsü gibi İslami emirler halkı Müslüman bir ülkede nasıl yasaklanmaktadır? sorularına verilecek cevapların İlluminati gerçeğiyle beraber yeniden değerlendirilmesinde fayda olduğunu belirtmektedir.

 

M. Beşir ERYARSOY'un "Egemenlik ve Kur'ân'da Egemenlik", Celal SANCAR'ın BBC'den aktardığı "Guantanamo Üssü'nde Tutulan 'Masum' Kişiler", Erdal BAYRAKTAR'ın "Tağuti Rejimler Çetesiz Yapamaz", Tevfik UĞUR'un "Allah'ın Halkları Ulusçu Tanrılara Karşı", Mahmut Celal ÖZMEN'in "Maddî Hayattan Yararlanma Gayesi", Ubeydullah TOPRAK'ın "Sünnet'in Kur'an'ın Anlaşılmasındaki Yeri ve Önemi – I", İsmail CEYLAN'ın İngilizce'den Çevirdiği "Üsame Bin Ladin'in İkinci Ölümü", Fatih PALA'nın "Sancı...", Ayfer TOPRAK'ın "Çocuk Eğitiminde Dua'nın Önemi", Ahmet TAYYAR'ın "Medine Vesikası- II" başlıklı yazıları ve Dr. Mustafa AĞIRMAN'ın "Hz. Peygamber (sav)'in İnsan Yetiştirme Metodu – II", Ayten DURMUŞ'un "Aile İçi İletişim – I" başlıklı Konferansları ilgiyle okuyacağınız diğer yazılar…

 

Tel: 0312.229 67 18

 

HABERE YORUM KAT