Genç Birikim dergisinin Ekim 2026 (292.) sayısı çıktı

Genç Birikim dergisinin Ekim 2026 (292.) sayısı çıktı

Genç Birikim, üçüncü yıl dönümünde Aksa Tufanı gündemi ve dosyasını içeren Ekim 2026 sayısı ile okurlarını selamladı.

Yirmi beşinci (25.) yayın döneminin içerisinde olan ve gündemdeki gelişmeleri İslamî bakış açısıyla değerlendiren Genç Birikim dergisinin Ekim 2026 (292.) sayısı çıktı.

Bu sayıda, araştırmacı yazar Ali Kaçar, Aksa Tufanı Üçüncü Yılında başlıklı makalesinde; Aksa Tufanının, Müslümanlarla kâfirler arasında unutulmaya yüz tutmuş hak-batıl mücadelesini, yeniden Müslümanların gündemine getirdiğine dikkatleri çekmiş.

Ayın dosya konusu, Üçüncü Yılında Aksa Tufanı ve Biz olarak belirlenmiş. Dosya konusu çerçevesinde;

3. Yılında Aksa Tufanı, Gazze ve Biz başlıklı yazısında Fatih Pala, Aksa Tufanı’nın sadece bir coğrafyanı mücadelesi değil ümmetin ve insanlığın aynası olduğunu gündem etmiş.

İmtihan başlığını verdiği yazısında Emrah Doğru, verilen nimetlerle, imkanlarla ve tavırlarımızla imtihan edildiğimizi hatırlatmış.

Filistin: Bir Davanın Adı başlıklı çalışmasında Erdal Tuğrul, Filistin halkının sahip olduğu imanın ve direnme gücünün özelde Müslümanlara genelde ise bütün dünyaya örnek olduğuna dikkat çekmiş.

Bir Aynadır Gazze başlığı altında topladığı düşüncelerinde Kanarya Banu Dağ, Gazze imtihanında; nerede susulduğuna, mazeret üretildiğine, o insanların acısının hissedilip hissedilmediğine dair sorular sorarak duyarlılık ilkesine parmak basmış.

Gazze’nin Aynasında Kendimiz başlığıyla sunduğu fikirlerinde Kemal Ünlütaş, gücü yettiğince iyiliğin, adaletin, merhametin ve hakkın yanında durulması gerektiğine vurgu yapmış.

Peki, Ya Bizim Tufanımız? başlığına misafir ettiği düşüncelerinde Rüstem Ayılmazdır, Gazze’nin nasıl cihad edileceğini, direnişi, takvayı, nasıl bedel ödeneceğini öğrettiğinin altını çizmiş.

Varsa Yoksa Tufanu’l-Aksa başlığını verdiği şiirimsi yazısında Rüveyde Bera Pala, bir başına kalan ümmetin perişanlığını toprağın bağrına gömmek gerektiğine değinmiş.

Yahya Sinvar başlığını verdiği şiirinde Taşkın Önel, şehidin yüreğinin korku vermeye yeteceğini kaydetmiş.

Ayrıca Ali Kaçar’ın Toplumsal Çöküşte Siyasetin Etkisi II, Abdullah Salih’in Siyonizme Geçit Vermeyen Sultan, Ahmet Zeki İzgöer’in Şehsuvar Bey Camii, Psk. İmren Büyüköz’ün Kur’an ve Psikoloji Işığında Stres Yönetimi Üzerine Bütüncül Bir Yaklaşım – VII, Taşkın Önel’in İbadet İnşa Eder başlıklı yazısı ile Dr. İsmail Ceylan’ın İrlanda, İsrail Karşısında Sahaya Çıktığı Anda Kaybetti başlıklı çevirisi de dergide yer almış.

ekim-gb-kapak

www.gencbirikim.net

[email protected]

HABERE YORUM KAT
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir