1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Genç Birikim dergisinin 226. sayısı çıktı
Genç Birikim dergisinin 226. sayısı çıktı

Genç Birikim dergisinin 226. sayısı çıktı

​​​​​​​Gündemdeki konuları ve olayları İslamî bakış açısıyla analiz eden ve yorumlayan Genç Birikim Dergisinin Nisan 2021 tarihli 226'ncı sayısı çıktı.

09 Nisan 2021 Cuma 21:09A+A-

Genç Birikim dergisinin 226. sayısında;

Araştırmacı-Yazar Ali KAÇAR “İlkeli Olmak, İstikamet Üzere Olmakla Mümkündür” başlıklı yazısında, ilkeli ve istikamet üzeri olmanın Müslümanlar için önemi üzerinde durmuş.

“Ramazan” ayı münasebetiyle bu ayın dosya konusu “Ramazan ve İnfak” olarak belirlenmiş. Dosya çerçevesinde;

Haydar ÖZALP, “Ramazan Ayı, Nefsin Esaretinden Özgürlüğe Firardır” başlıklı yazısında; Ramazan ayını kul olmanın özgürlüğüne ulaşma aracı olarak görmüş.

Gökhan DURMAZ “İç Huzur İçin İnfak Et!” başlıklı yazısında; infakı bireyi, benmerkezci algısından kurtaran, hayatın merkezinde salt kendi varlığının dışında mevcut olan öteki yaşamları da fark etmesini sağlayan bir salih amel” olarak tanımlamış.

Harun AKÇA, “Misafirimizi Ağırlamaya Hazır mıyız?” başlıklı yazısında; Ramazan ayını, en iyi şekilde ağırlamamız gereken bir misafir olarak tasvir etmiş.

Dergide ayrıca, Taşkın ÖNEL’in “Türk Edebiyatında Ramazaniyeler”, Hüseyin DURMAZ’ın İnfak Psikolojisi”, Mümine KARAKUŞOĞLU’nun “Müminin Kurtuluş Reçetesi: İnfak”, Rüfeyde DURMAZ’ın “Ramazanı Nasıl Karşılamalıyız?”, Ümit Bekir DURDU’nun “Âyet Olma Bağlamında Dergi(Cilik”, Yusuf KELEŞ’in “Beytü’l-Makdis”, Ali AKAR’ın “Kur’an’da Bahçe Sahipleri ve Günümüz Müslümanları”,  Cefai DEMİREL’in “Müslümanların Bölünmüşlüğünün Mazlumlara Etkileri” başlıklı yazıları, Fatih PALA ile “Gün Gün Rahmet İklimi & Ramazan ve Oruç” başlıklı Eseri Üzerine Söyleşi,  İsmail CEYLAN’ın “Keşmir, “Hindistan’ın” Filistin’idir; Filistin, “İsrail’in” Keşmir’idir!.” başlıklı çevirisi ve Mustafa SARICA’nın “Boşa Geçirilen Ömür ve Sonu” başlıklı şiiri yer almış.

Biz de sizlere bir Genç Birikim dergisi alarak okumanızı tavsiye ediyor ve dergiye yayın hayatında başarılar diliyoruz.

sayi2260-712x1024.jpg

www.gencbirikim.net

[email protected]

HABERE YORUM KAT