1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Gelecek Partisi İzmir İl Başkanlığı’ndan istifalarla ilgili açıklama
Gelecek Partisi İzmir İl Başkanlığı’ndan istifalarla ilgili açıklama

Gelecek Partisi İzmir İl Başkanlığı’ndan istifalarla ilgili açıklama

Gelecek Partisi İzmir İl Başkanlığı’ndaki istifalar konusunda bir açıklama yayınladı.

30 Eylül 2020 Çarşamba 17:41A+A-

Açıklamanın metni:

"29 Eylül 2020 tarihli Torbalı, Menderes, Karabağlar, Karaburun, Aliağa, Seferihisar, Çiğli ve Konak İlçe Başkanlarımızın istifa ettiği iddialarını barındıran ve basına servis edilen haberler hakkında kamuoyunu bilgilendirmek zarureti hasıl olmuştur.

Öncelikle belirtmemiz gerekir ki istifalar yalnızca Torbalı, Karabağlar ve Karaburun ilçeleri için söz konusudur. İstifa metninde adı geçmesine rağmen imzası bulunmayan Çiğli ve Aliağa İlçe Başkanlarımızın ve farklı bir metin olduğu iddiasıyla iyi niyetlerinin suistimal edilerek imzası alınan ve bu hususu doğrular nitelikte basına açıklama yapan Seferihisar, Menderes ve Konak İlçe Başkanlarımızın varlığı dahi söz konusu istifa hadisesinin basiretten yoksun, kendi içinde tenakuz barındıran garabet bir durum olduğu hususu izaha gerek olmayacak derecede açıktır.

Davalarının Partimizi iktidar, Sayın Genel Başkanımızı ise Cumhurbaşkanı yapmak olduğunu iddia edenlere hatırlatmakta fayda var ki dava; milletimize hizmet etmek ve ülkemizin muasır bir medeniyet olarak dünyadaki varlığını korumaktır. Bu dava yolunda iktidar olmak ve Sayın Genel Başkanımızı cumhurbaşkanı yapmak ise en fazla amaç olabilir. Dava ve amaç arasındaki keskin ayrımı idrak etmekten yoksun bir entelektüel sefalet düzeyiyle İzmir Halkını muhatap etmenin üzüntüsünü yaşıyoruz.

Dayanaktan yoksun iddialarla, yalnızca kendilerine vaatler verildiğinden bahseden fakat bu vaatlerin ne olduğu ve kimler tarafından verildiğini belirtmekten aciz mezkur istifa metni, kamuoyunu meşgul etmekten öteye geçememektedir. Yeni kurulmuş, ciddi emeklerle Büyük Kongre yapılacak düzeye getirilmiş ve üyelerinin vermiş olduğu aidatlarla varlığını devam ettiren bir partide, kişilere kamuoyunu meşgul edecek düzeyde ne tür vaatler verilmiş olabileceği hususundaki çelişki, gerek siyasetin içerisinde bulunmuş kişiler, gerekse de İzmir Halkı nezdinde açıktır.

Mezkur istifa metninde, ‘’arz’’ edecek kadar hiyerarşi hakkında bilgi sahibi olan kişilerin, iş istifalarını sunacakları makama gediğinde, usul, kaide ve teamül tanımadıkları hususu, bütün içerisindeki tenakuzun yalnızca bir bölümüdür.

 Mevkidaşlarının güven duygularını suistimal ederek metin imza ettiren ve benzer şekilde yanlarında olmayan mevkidaşları haklarında da yetkilerini aşarak talihsiz açıklamalarda bulunan söz konusu şahısların partimiz ile hiçbir ilişiği kalmadığını kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Torbalı, Karabağlar ve Karaburun haricindeki tüm ilçe başkanlarımızın görevlerinin başında olduğunu, Narlıdere İlçe Başkanımız Semra KAVRAN’ın yeni dönemde İl Yönetimimizde yer alacağını, istifa metninde adı olmayan fakat istifası yönünde çeşitli iddialarda bulunulan Buca İlçe Başkanımız İbrahim YAŞAR’ın görevinin başında olduğunu, Aliağa İlçe Başkanımız Gürcan ALKAN’ın görevinin başında olduğunu, Balçova İlçemiz ile alakalı tarafımızca herhangi bir atama yapılmadığı ve önceki dönemde görevlendirilen Şebnem GÜNDOĞDU’nun ise süresinde yönetimini oluşturmadığından tüzük gereği görevine son verildiği, Tire İlçe Başkanımız Muharrem BOSNALI’nın aylar öncesinden sağlık sorunları sebebiyle görevi geri iade ettiği, Çeşme İlçe Başkanımız İlknur AĞLAR’ın süresinde yönetimini oluşturmadığından tüzük gereği görevine son verildiği ve son olarak Gaziemir İlçe Başkanımız Mutlu METİN’in geçtiğimiz haftalarda iş yoğunluğu dolayısıyla istifa ettiğine dair dilekçe verdiği ve bu istifanın hiçbir şekilde basına kendisince verilen beyanlarla ilgisi olmadığı ve halihazırda yeni bir Gaziemir İlçe Başkanı ile anlaşıldığı fakat yönetimini oluşturmasıyla beraber isminin açıklanacağı, Gaziemir İlçe Binamızın seçiminin tasarruf yetkisi yeni ilçe başkanımızda olduğundan ve kendisinin kendine ait mülkünde ilçe binası kurmak istemesi üzerine iyi niyetten yoksun bir şekilde ilçe tabelalarımızın söküldüğü ve en kısa sürede Gaziemir İlçe Binamızın yeni yerinde tabelalarının asılacağı hususlarını kamuoyunun bilgilerine sunarız.

Yukarıda kamuoyunun bilgilerine sunduğumuz hususlar dışında herhangi bir beyana itibar edilmemesi gerektiğini, İzmir teşkilatının tüm şevk ve heyecanıyla görevlerinin başında olduğunu ve il kongresine emin adımlarla yürüdüğünü, kendi içerisindeki meseleleri ortak akıl ve istişare ile karara bağladığı ve bağlamakta olduğunu bu vesileyle bir kez daha kamuoyuna bildiriyoruz."

HABERE YORUM KAT