1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “Geciken Adalet, Adalet Değildir”
“Geciken Adalet, Adalet Değildir”

“Geciken Adalet, Adalet Değildir”

Kenan Alpay bugünkü yazısında bir yıldır çözülemeyen Uludere düğümüne dikkat çekti.

27 Aralık 2012 Perşembe 10:55A+A-

Bir yıl önce Şırnak'ın Uludere ilçesinde sınır ticareti yaparken askeri uçaklar tarafından öldürülen 34 gencin faillerinin hala bulunamamış olmasını değerlendiren Alpay yazısında, Hükümet'in BDP-PKK siyasetine prim vermemek adına inisiyatifi yine bu bloğa kaptırdığını ifade ediyor.

Sorumluların bir an önce bulunup cezalandırması gerektiğini belirten Alpay bundan da önemlisi, "Maktullere suçlu gözüyle bakmaktan vazgeçilmelidir" diyor.

***

Kenan Alpay

Uludere’de Zaman Durdu mu?

Uludere’nin Gülyazı (Robozik) ve Ortasu (Bujeh) köylerinden Irak’ın kuzeyindeki Kürt bölgesiyle sınır ticareti yapmaktayken katledilen 34 gencin sorumlularının halen bulunamamış olması affedilebilir bir günah değil.

Bu nasıl girift bir olaydır ki üzerinden bir yıl geçmesine rağmen bir arpa boyu olsun yol kat edilemiyor. “Geciken adalet, adalet değildir” ilkesini hiç kimse yabana atmamalı. Çünkü adil bir çözümün gecik(tiril)mesi en başta mevcut yaranın kangrene dönüşmesine sebep olacaktır.

On yıldır Hükümet eden Başbakan Erdoğan’ın bugünlerde sarf ettiği “derin devleti tümüyle temizleyemedik” sözünün Uludere olayının tekabül eden bir belki de birçok yönü var. Ancak başından itibaren Uludere krizinin resmi söylemler üzerinden kronik bir açmaza sürüklendiğine şüphe yok. Başbakan Erdoğan’ın PKK-BDP siyasetine prim vermeme adına muhalefetin her türden bileşenine tepe tepe kullanacakları bir “Uludere katliamı” malzemesi verdiği görmezden gelinemez.

Yazının devamını okumak için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT