1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Gazze'yi unutmayanlar örnek olmaya devam ediyor...
Gazze'yi unutmayanlar örnek olmaya devam ediyor...

Gazze'yi unutmayanlar örnek olmaya devam ediyor...

Ahmet Gülümseyen, Galatasaraylı futbolcu Kerem Aktürkoğlu'nun her fırsatta Gazze'yi hatırlatmasının birçoklarına örnek olması gerektiğini vurguluyor.

27 Mart 2024 Çarşamba 10:00A+A-

Ahmet Gülümseyen / Yeni Akit

Kerem Aktürkoğlu Gazze’yi unutmadı

Bir emanet gibi yaşadığımız şu dünya hayatında ölümü hatırlayıp, kendimizi hesaba çektiğimiz vakit, sorumluluğumuzun farkına varıyoruz. İnsanlık için günümüzün en büyük imtihanı, Siyonistlerin Gazze’de yaşattığı soykırım. Günler, haftalar ve aylarca süren bir insanlık dramı. Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan on binlerce masum insan hayatını kaybetti. 

Şehit düşenler kadar, yaralananların sayısı her geçen gün, kat ve kat artmakta. Siyonist İsrail’in terör saldırıları, bu insanlık dışı muamelenin daha ne kadar süreceği ise belirsizliğini koruyor. İslam coğrafyasındaki hayatta kalmak isteyen kardeşlerimiz, ya tarihin en kanlı-kalleşçe saldırılarında, ya da uygulanan ambargo nedeniyle açlıktan hayatını kaybediyor. 

Yaşananlar karşısında ‘ne yapabilirim ki!’ demeden elimiz, dilimiz veya kalbimizle bir hamle gerçekleştirme sorumluluğumuz var. Galatasaray’ın milli futbolcusu Kerem Aktürkoğlu’ndan yeni bir Gazze paylaşımı geldi. Yıldız oyuncu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi; “İnsanlık bu zulme, tecavüze, teröre dur demek için neyi bekliyor? İnsan hakları, can, mal ve ırz dokunulmazlığı sadece dünyanın bir kısmı için mi geçerli? Allahım biz kulların bu alçaklığı durdurabilmekte aciz kaldık. Sen yardım eyle!” Kerem bu duyarlılığı, insani görevi sadece bugün yapmıyor. 

Her defasında Siyonist İsrail’in Filistin’de yoğunlaştırdığı katliama-vahşete her defasında dikkat çekmek, yüzbinlerce masum ve mağdurların sesi olmaya çalışıyor. Yeteneğiyle spor camiasında adından sıkça söz ettiren Kerem Aktürkoğlu, Filistin’e verdiği destek, futbolcunun karakter yapısıyla da takdir toplaya, örnek bir davranışıyla da sessiz çoğunluğun sesi olup, gönülleri fethetmeyi sürdürüyor. Rabbim, içimizdeki böyle değerlerin sayısını artısın inşallah...

HABERE YORUM KAT

1 Yorum