1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazze’ye Hava Saldırısı: 6 Filistinli Yaralandı
Gazze’ye Hava Saldırısı: 6 Filistinli Yaralandı

Gazze’ye Hava Saldırısı: 6 Filistinli Yaralandı

Kurban Bayramının 2. günü iki Filistinli kardeşi şehit eden İsrail, bugün de Gazze'yi bombaladı ve 6 Filistinliyi yaraladı... Direnişçiler de İsrail'e ait bir askeri cipi vurdu.

19 Kasım 2010 Cuma 22:01A+A-

Filistin hastane kaynakları, Siyonist işgal ordusunun bugün (19 Kasım Cuma) Gazze'nin orta kesimini ve güneyini hedef alan hava saldırılarında 6 Filistinlinin yaralandığını bildirdi. 

Filistin Tıbbi Hizmetler Koordinatörü Ethem Ebu Silmiyye, Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deir El-Belah'ta evleri bombalanan aynı aileden ikisi kadın dört yaralı El-Aksa Şehitleri Hastanesi'ne getirildi."

Ebu Silmiyye, hastaneye kaldırılan dört kişinin yaralarının orta derecede olduğunu söyledi.

Tıbbi Hizmetler Koordinatörü, Han Yunus'un doğusunu hedef alan Siyonist hava saldırısında da bir kız çocuğu ve bir gencin hafif şekilde yaralandığını ve yaralıların Nasır Hastanesi'ne kaldırıldığını bildirdi.

Siyonist işgal ordusu uçakları bugün Kissufim Kapısı yakınlarındaki bölgeye birkaç kez hava akını düzenledi. Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, işgal uçaklarının sözkonusu bölgeyi hedef aldığını söyledi.

Siyonist işgal ordusunun hava saldırıları, işgal altındaki Batı Nakab'a Grad füzeleri ve havan mermilerinin düştüğünü iddia etmesinin ardından geldi.

Direnişçiler, Gazze'nin Kuzeyinde Siyonist Askeri Cipine Saldırdı

Filistin Kurtuluş Demokratik Cephesi'nin askeri kanadı Ulusal Direniş Tugayları, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahya'da dün akşam (18 Kasım Perşembe) Siyonist askeri cipine düzenlenen saldırının sorumluluğunu üstlendi. 

Ulusal Direniş Tugayları konuyla ilgili yayınladığı bildiride şöyle dedi: "Şehit Cihat Muheysin birliği, eski "Dugit" Yahudi Yerleşkesi'nin kuzeyinde İsrail ordusuna ait bir askeri cipi RPG ile hedef alarak vurdu."

Görgü tanıkları, saldırıda Siyonist askeri cipin büyük oranda hasar gördüğünü ve Siyonist işgal güçlerinin tank mermileriyle ve yoğun ateşle saldırıya karşılık verdiğini, bunun üzerine direnişçi gruptan bir kişinin orta derecede yaralandığını söyledi.

Ulusal Direniş Tugayları, bu eylemin Siyonist işgal güçlerinin suikastlarına ve Çarşamba günü "Yasin" kardeşlerin şehit edilmesine misilleme olduğunu bildirdi.

HABERE YORUM KAT